Σάββατο , 22 Φεβρουάριος 2025

Υγεία

Φούρνος μικροκυμάτων: Πώς επηρεάζει τη διατροφική αξία του γεύματος

Τα μικροκύματα αφαιρούν από τις τροφές τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Τι συμβαίνει άραγε πίσω από το γυαλί στο φούρνο μικροκυμάτων; Οι ειδικοί τονίζουν ότι η …

Διαβάστε περισσότερα »

Μην αγνοείτε αυτούς που υποφέρουν: Παγκόσμια ημέρα Ξενώνων και Παρηγορικής Φροντίδας

Η 14η Οκτωβρίου γιορτάζεται φέτος ως η Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας. Το μήνυμα του εορτασμού «Μην αγνοείτε αυτούς που υποφέρουν», θα ακουστεί από όλους τους …

Διαβάστε περισσότερα »

Σχεδόν 26 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας της έλλειψης φθηνής μορφίνης

Μέσα στους πόνους και στην αγωνία, πεθαίνουν κάθε χρόνο  περισσότεροι από 25,5 εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς την κατάλληλη φροντίδα για την ανακούφισή τους, εξαιτίας της έλλειψης …

Διαβάστε περισσότερα »

Πυρετός στην εγκυμοσύνη: Νέους κινδύνους για το έμβρυο ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Ο πυρετός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοείται από την έγκυο. Αυτός είναι και ο λόγος που …

Διαβάστε περισσότερα »

Όραση: Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα στα μάτια και οι πιθανές αιτίες τους

Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Πρόληψης της Τύφλωσης (IAPB), 36 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι τυφλοί και 217 εκατομμύρια έχουν μέτρια έως σοβαρή …

Διαβάστε περισσότερα »

Σιδηροπενική αναιμία στα παιδιά: Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση

Η σιδηροπενική αναιμία αποτελεί παγκόσμια το συχνότερο διατροφικό πρόβλημα. Αναιμία είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων ή η συγκέντρωση …

Διαβάστε περισσότερα »

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Η διατροφή που αυξάνει τον κίνδυνο υποτροπής

Η πολλαπλή σκλήρυνση ή ευρύτερα γνωστή ως σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από τον εγκέφαλο …

Διαβάστε περισσότερα »

Αλλεργία στους ξηρούς καρπούς: Οι έτοιμες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Πολλά από τα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων, είναι άγνωστα στους περισσότερους. Για όσους έχουν τροφικές αλλεργίες όμως, η άγνοια αυτή μπορεί να …

Διαβάστε περισσότερα »

«Μην αφήσεις τον έρπητα ζωστήρα να κάνει τη ζωή σου ανυπόφορη»

Την αξία του δια βίου εμβολιασμού και τα ανεκτίμητα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο, τόνισαν ειδικοί επιστήμονες, με αφορμή την έναρξη ενημερωτικής καμπάνιας για τον …

Διαβάστε περισσότερα »

Αυξάνονται οι παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό – Ποιοι είναι οι βασικοί

Αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε εγκεφαλικά επεισόδια. Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Miller του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, με επικεφαλής …

Διαβάστε περισσότερα »

Εγρήγορση για την εποχική γρίπη συνιστούν οι επιστήμονες

Στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να είμαστε σε αυξημένη υγειονομική ετοιμότητα ως χώρα -απέναντι στην αναμενόμενη εποχική γρίπη- καθώς κάθε χρόνο η συμπεριφορά του ιού …

Διαβάστε περισσότερα »