Παρασκευή , 14 Φεβρουάριος 2025

Υγεία

Tips αποτοξίνωσης για να ξεφουσκώσεις μέσα σε τρεις ημέρες!

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες που ξυπνάς φουσκωμένη, συνεχίζεις να αισθάνεσαι το ίδιο όλη την υπόλοιπη μέρα και γενικώς μετανιώνεις για τις απανωτές ατασθαλίες που …

Διαβάστε περισσότερα »

Διαβουλιμία: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πιο επικίνδυνη διατροφική διαταραχή

Αν και ακόμη δεν αναγνωρίζεται επίσημα από τους γιατρούς και τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ως διατροφική διαταραχή, η διαβουλιμία αποτελεί αναδυόμενο φαινόμενο που συνδέεται με …

Διαβάστε περισσότερα »

Διάσειση: Πώς συνδέεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μια παράδοξη σχέση ανάμεσα στη διάσειση και στη μελλοντική εκδήλωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, μιας αυτοάνοσης πάθησης που είναι γνωστή και ως πολλαπλή σκλήρυνση, εντόπισαν …

Διαβάστε περισσότερα »

Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν «σβήνει» το δικαίωμα στη μητρότητα

«Η εξειδίκευση επάνω στη γυναικολογική ογκολογία σήμερα αντιμετωπίζει όλο το φάσμα του γυναικολογικού καρκίνου (αιδοίο, κόλπος, τράχηλος, μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες) με εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και …

Διαβάστε περισσότερα »

Όσο περισσότερα τσιγάρα, τόσο λιγότερη η τεστοστερόνη

Όσο πιο πολύ καπνίζουν οι άντρες, τόσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα της τεστοστερόνης, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών συμβαμάτων, αλλά και στυτικής …

Διαβάστε περισσότερα »

Η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν συστηματικά ξηρούς καρπούς είναι πιο πιθανό να αποφύγουν την αύξηση του σωματικού τους βάρους και επομένως είναι πιο προστατευμένοι από την …

Διαβάστε περισσότερα »

Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Σχετίζεται με την ευφυΐα τελικά;

Ο Γάλλος ψυχολόγος, φιλόσοφος και ψυχίατρος Πιέρ Ζανέ ήταν ο πρώτος που το 1903 πρότεινε πως οι εμμονικές σκέψεις και οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν …

Διαβάστε περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Θυρεοειδούς: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Προσοχή στον ήλιο όσο και εάν τον αγαπάμε. Διότι η έκθεση στην ακτινοβολία, κυρίως της κεφαλής ή του τράχηλου στην παιδική ηλικία, αποτελεί παράγοντα κινδύνου …

Διαβάστε περισσότερα »

Αεροτοξικό σύνδρομο: Ποιον κίνδυνο κρύβει ο αέρας των αεροπλάνων

Αεροσυνοδοί και πιλότοι προσπαθούν εδώ και καιρό να επιστήσουν την προσοχή σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα: στο μολυσμένο αέρα στην καμπίνα του αεροσκάφους με σοβαρές …

Διαβάστε περισσότερα »

Διατροφή για αρθρίτιδα: Τι πρέπει να αποφεύγετε για να περιορίσετε τους πόνους

Δείτε πώς θα προστατεύσετε τις αρθρώσεις σας από τον πόνο και τη φλεγμονή. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των διαφόρων μορφών αρθρίτιδας, όπως …

Διαβάστε περισσότερα »

Ποιος είναι ο σπανιότερος συνδυασμός χρώματος μαλλιών και ματιών

Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός, όμως κάποιοι είναι γενετικά λίγο πιο… μοναδικοί! Εμπειρικά σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι τα ξανθά μαλλιά είναι πιο σπάνια από …

Διαβάστε περισσότερα »

Έλλειψη εμβολίων για την ιλαρά, ενώ η ασθένεια σαρώνει

Σημαντική έλλειψη σε εμβόλια ιλαράς και έλλειψη αντιδραστηρίων για έλεγχο αντισωμάτων στα δημόσια νοσοκομεία παρατηρείται στην Ελλάδα, τη στιγμή που η ασθένεια σαρώνει. Σύμφωνα με …

Διαβάστε περισσότερα »

Υπέρταση: Με ποια ανεπάρκεια σχετίζεται – Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια κοινή κατάσταση που επηρεάζει περίπου έναν στους τέσσερις ενήλικες. Παρότι η διατροφή και γενικά ο τρόπος ζωής μπορούν να …

Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί δεν πρέπει να πετάτε τις «κλωστές» από τις μπανάνες

Καθώς ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα σχεδόν πάντα θα δούμε τις χαρακτηριστικές «κλωστές», τις οποίες ενστικτωδώς τραβάμε και πετάμε μαζί με τη φλούδα. Πού χρησιμεύουν όμως αυτές …

Διαβάστε περισσότερα »

Καρκίνος: 3 παράγοντες κινδύνου που πιθανώς αγνοείτε

Ο καρκίνος αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Εκτός από τους γνωστούς παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η κατάχρηση αλκοόλ και το κάπνισμα, …

Διαβάστε περισσότερα »

Εννέα τροφές που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ψυγείο

Το ψυγείο είναι απαραίτητο, καθώς η σταθερά χαμηλή θερμοκρασία του αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των επικίνδυνων βακτηρίων στις τροφές. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, δεν ενδείκνυνται …

Διαβάστε περισσότερα »