Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PNAS υποδεικνύει ότι τα φρούτα και ο χυμός τους πυροδοτούν τις λιγούρες και εντείνουν το αίσθημα της πείνας λόγω της φρουκτόζης που περιέχουν, το φυσικό σάκχαρο που υπάρχει κυρίως τα φρούτα, τα λαχανικά και το μέλι.
Έτσι, η προσπάθεια για απώλεια των περιττών κιλών δεν πρέπει να στηρίζεται υπερβολικά στην κατανάλωση φρούτων και χυμών, καθώς μπορεί τελικά να καταλήξουμε να πεινάμε περισσότερο και οι λιγούρες να είναι πιο έντονες μέσα στην ημέρα. Το αποτέλεσμα; Κάποια στιγμή θα… υποκύψουμε και ο κόπος που έχουμε κάνει θα πάει χαμένος.
Παρακάτω θα δείτε ποια φρούτα και ποιοι χυμοί έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φρουκτόζη. Περιέχουν κατά μέσο όρο 17-28 γραμμάρια φρουκτόζης ανά μερίδα που αντιστοιχεί σε 200 θερμίδες.
– Μήλο
– Χυμός μήλο
– Χυμός σταφύλι
– Χυμός ρόδι
– Σταφύλι
– Χουρμάς
– Καρπούζι
– Αχλάδι
– Μύρτιλλο (μπλε μούρο)
– Κεράσι
Πηγή: onmed.gr