Μεταφέρονται παθογόνοι μικροοργανισμοί – ερευνητές συνιστούν συχνό πλύσιμο
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνολικό δείγμα 82 πετσετών που συλλέχθηκαν από σπίτια πέντε μεγάλων πόλεων στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Στο 89% αυτών εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια, ενώ το μικρόβιο E.coli εντοπίστηκε στ 25,6% αυτών.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές η παρουσία μεγάλου πληθυσμού βακτηρίων του εντέρου στις πετσέτες και τα ποτηρόπανα τα καθιστά παράγοντες κινδύνου για τη μεταφορά παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα, αλλά και στον άνθρωπο.
Η καλύτερη λύση είναι να πλένουμε πιο συχνά τις πετσέτες της κουζίνας – κατά προτίμηση μετά από κάθε χρήση – χρησιμοποιώντας χλωριούχο διάλυμα και απλώνοντάς τις στον ήλιο να στεγνώσουν. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιούμε συχνότερα χαρτί κουζίνας που είναι μιας χρήσεως.
Πηγή: Vita.gr