Γνωρίστε τα θρεπτικά συστατικά και την προστατευτική της δράση
Η υψηλή πρόσληψή βιταμίνης Κ έχει φανεί ότι σχετίζεται με την καλή υγεία των οστών, αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η αύξηση κατανάλωσης φυτικών τροφών όπως η ρόκα, μειώνει τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά. Αναφορές επίσης τονίζουν ότι η αυξημένη κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και παχέος εντέρου, λόγω ουσιών όπως η σουλφοραφάνη που περιέχουν.
Τέλος τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως α – λιποικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, καθώς αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η ρόκα μπορεί να καταναλωθεί σε σαλάτες, σε ζυμαρικά και σε συνδυασμό και με άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, προσδίδοντάς μας τα θρεπτικά της συστατικά και την προστατευτική της δράση.
Πηγή: neadiatrofis.gr