Πέμπτη , 23 Ιανουάριος 2025
Επενδυτές της BioNTech: Ελπίζουμε να δοθεί η έγκριση για το εμβόλιο στις αρχές του 2021

Επενδυτές της BioNTech: Ελπίζουμε να δοθεί η έγκριση για το εμβόλιο στις αρχές του 2021

Οι επενδυτές της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας BioNTech, η οποία έχει αναπτύξει εμβόλιο για τον κορονοϊό μαζί με την Pfizer, ελπίζουν πως η έγκριση για τους εμβολιασμούς θα δοθεί άμεσα. Συγκεκριμένα υπολογίζεται πως στις αρχές του 2021 θα ανάψει το πράσινο φως για το διάθεση του εμβολίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ οι επενδυτές Τόμας Στρίνγκμαν και Μίχαελ Μότσμαν, οι οποίοι έχουν χρηματοδοτήσει σε σημαντικό βαθμό την εταιρεία που εδρεύει στο Μάιντς, είπαν σε κοινή συνέντευξή τους στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», η οποία θα δημοσιευτεί στην έκδοση του Σαββατοκύριακου: «Ελπίζουμε ότι η έγκριση θα έχει δοθεί στις αρχές του 2021 και ότι οι εμβολιασμοί θα είναι δυνατοί».

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η BioΝTech θα είναι η πρώτη εταιρεία στον δυτικό κόσμο που θα θέσει σε κυκλοφορία στην αγορά εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Όσον αφορά στους φόβους ότι το νέο εμβόλιο θα μπορούσε να έχει παρενέργειες ή μεταγενέστερες επιπτώσεις, ο Στρίνγκμαν είπε: «Εμπιστεύομαι απολύτως το εμβόλιο της BioΝΤech. Έχει δοκιμαστεί σε σχεδόν 22.000 άτομα μέχρι στιγμής. Από όσα γνωρίζω, σε κανένα από αυτά δεν εμφανίστηκαν σοβαρές παρενέργειες μέχρι σήμερα».

Ο Μότσμαν επισήμανε με τη σειρά του ότι η Biontech «εργάστηκε με μια εντελώς νέα τεχνολογία (αγγελιαφόρος RNA), η οποία αφυπνίζει την ικανότητα του σώματος να αμυνθεί. Αυτό είναι το μέλλον του εμβολιασμού, και όχι μόνο του εμβολιασμού, αλλά και της θεραπείας του καρκίνου».

«Αυθεντικοί άνθρωποι το ζεύγος Σαχίν και Τουρετζί»

Οι δύο επενδυτές σχολίασαν επίσης τους ιδρυτές και επικεφαλής της Biontech, το επιστημονικό ζεύγος (ζεύγος και στη ζωή) Ουγκούρ Σαχίν και Οζλέμ Τουρετζί: «Είναι απλώς αυθεντικοί άνθρωποι, πολύ ειλικρινείς, εργατικοί και εξαιρετικά έξυπνοι.

Διαφορετικά, δεν θα ήταν δυνατές τέτοιες επιτυχίες. Το εμβόλιο είναι αυτό που όλοι βλέπουν τώρα, όμως στην ογκολογία, στην έρευνα για τον καρκίνο, οι δύο τους έχουν ήδη σημειώσει σημαντικότατα επιτεύγματα».


Πηγή