Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι ο καρκίνος ήταν βασική αιτία θανάτου, με κατά μέσο όρο 261 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, σε όλη την ΕΕ το 2015.
Οι πιο κοινές μορφές καρκίνου -όλες με τυποποιημένα ποσοστά θνησιμότητας άνω των 10 ανά 100.000 κατοίκους- περιλάμβαναν κακοήθη νεοπλάσματα: της τραχείας, των βρόγχων και των πνευμόνων, του παχέος εντέρου, του ορθού, του μαστού, του παγκρέατος, του προστάτη, του στομάχου και του ήπατος, καθώς και των χοληφόρων οδών.
Ο κατάλογος των αιτιών θανάτων από καρκίνο έγινε ακόμη πιο μακρύς το 2018, με τους επιστήμονες να αναδεικνύουν νέους ή να επιβεβαιώνουν λιγότερο γνωστούς παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της πάθησης.
Σύμφωνα με το Live Science, στους ήδη γνωστούς παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, κόκκινο κρέας κλπ.) προστίθενται νέοι, παράξενοι και μη, που υπό προϋποθέσεις ανοίγουν το δρόμο στον καρκίνο.
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ποιοι είναι. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };
Πηγή: Live Science
Διαβάστε επίσης:
Καρκίνος εντέρου: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου
Βιταμίνη D: Για ποιον καρκίνο μειώνει τον κίνδυνο κατά ένα τρίτο
Κόκκινο κρέας: Γιατί πρέπει να το αποφεύγουν οι γυναίκες
Πηγή