Τρίτη , 7 Ιανουάριος 2025

Κορυφαία επιστημονική συνάντηση στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

«Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο», έλεγε ο Ιπποκράτης ενώ, στην εποχή μας, οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν το πεπτικό σύστημα ως «δεύτερο εγκέφαλο» που αντανακλά ως «καθρέπτης» την υγεία του οργανισμού.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αναμφίβολα έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό σε μία σειρά παθήσεων του πεπτικού, του ήπατος και των χοληφόρων, με τους ασθενείς να αναζητούν απαντήσεις για τα  μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στην καθημερινότητά τους η οποία πλέον αλλάζει.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094592273-0’); });

Η έγκυρη ενημέρωση καθίσταται περισσότερο από ποτέ αναγκαία προκειμένου να ξεπεραστούν η αγωνία και ο φόβος των ασθενών για την αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών.

Τα συμπεράσματα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα για τις ασθένειες του πεπτικού σωλήνα, του ήπατος και των χοληφόρων, παρουσιάζονται στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Το συνέδριο που άνοιξε τις πύλες του, την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, αποτελεί μία κορυφαία επιστημονική συνάντηση με στόχο την ανάδειξη της ερευνητικής προσπάθειας που έχει γίνει στη χώρα μας, μέσα από «επαναστατικές» μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας.

Ο καθηγητής Σπήλιος Μανωλακόπουλος, πρόεδρος του 38ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας τονίζει μεταξύ άλλων: «Σε πείσμα των χαλεπών καιρών που μας αποκαρδιώνουν και ενίοτε μας ταλανίζουν, ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων ετών η οργανωτική επιτροπή προσβλέπει στη διοργάνωση ενός υψηλού επιπέδου συνεδρίου που θα καλύψει όλο το φάσμα της σύγχρονης γαστρεντερολογίας και ηπατολογίας.

Η ενδοσκόπηση, οι τεχνολογικές πρόοδοι, οι εξελίξεις στην ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο και τα νεότερα δεδομένα στην ηπατολογία θα αποτελέσουν τους πυλώνες της εκπαιδευτικής μας συνάντησης.

Η θεωρία θα βρει την πρακτική της εφαρμογή, αφού ένας από τους ουσιαστικούς στόχους του συνεδρίου αποτελεί η κλινική εφαρμογή της νεοαποκτηθείσης γνώσης. Ιδιαίτερη έμφαση επίσης θα δοθεί στην ανάδειξη ερευνητικών προσπαθειών από νέους συναδέλφους, στους οποίους ατενίζουμε το επιστημονικό μας μέλλον».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή