Η τακτική κατανάλωση κρέατος και δη επεξεργασμένου, δηλαδή αλλαντικών, έχει συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία, όπως καρκίνο του παχέος εντέρου.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νάτριο και κορεσμένα λιπαρά, τα αλλαντικά συμβάλλουν επίσης στον κίνδυνο καρδιακής νόσου.
Τα λιπαρά του κρέατος τέλος, προκαλούν χοληστερίνη και αυξάνουν τα τριγλυκερίδια.
Δείτε παρακάτω τι πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε κρέας:
Πηγή: Reader’s digest ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };
Διαβάστε επίσης:
Διατροφή: Τι θα κερδίσετε αν αντικαταστήσετε το κρέας με ψάρι
Ο τρόπος μαγειρέματος του κρέατος που αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης
Από τι κινδυνεύουν οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλές ζωικές πρωτεΐνες
Πηγή