Τόσο η λευκή πατάτα όσο και η γλυκοπατάτα αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού και στην πρόληψη του ορθοκολικού καρκίνου.
Και τα δύο είδη πατάτας είναι εξαιρετικά θρεπτικά, ποιο κερδίζει όμως στα σημεία όσον αφορά τις θερμίδες και τα συστατικά που παρέχει; Δείτε αναλυτικά στο γράφημα που ακολουθεί.
Τα στοιχεία αφορούν σε πατάτες που τρώγονται με τη φλούδα, ψημένες στο φούρνο χωρίς προσθήκες (βούτυρο, λάδι κ.λπ.).
Νικητής με διαφορά η γλυκοπατάτα!
Διαβάστε επίσης:
Το φρέσκο κόκκινο κρέας πρόκειται να προστεθεί στην «εγκυκλοπαίδεια καρκινογόνων» του ΠΟΥ
Πόσες θερμίδες έχει ένα κομμάτι πίτσα πεπερόνι
Κάστανα: Γνωρίστε τα οφέλη της χειμωνιάτικης υπερτροφής
Πηγή