Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024

Μειώνοντας τα κορεσμένα λίπη κάνετε καλό στην καρδιά σας

Η μείωση κατά 1% των κακών κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή μας και η αντικατάστασή τους από υγιεινές επιλογές μπορεί να οδηγήσει σε μείωση έως και κατά 8% του καρδιαγγειακού κινδύνου υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην British Medical Journal.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών οξέων, που υπάρχουν στο κόκκινο κρέας, στο βούτυρο, στα άλλα πλήρη γαλακτοκομικά, καθώς και γενικότερα στις ζωικές τροφές αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αύξηση κατά 5% των λιπαρών που βρίσκονται σε αυτά τα τρόφιμα και τα προστιθέμενα λίπη στο μαγείρεμα μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση κατά 25% του καρδιαγγειακού κινδύνου μέσα στα επόμενα 24-28 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr


Πηγή