Τρίτη , 7 Ιανουάριος 2025

Σχολική Ετοιμότητα – Α’ Τεστ: Οι μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να προληφθούν

Αυτό ήταν το μήνυμα από την ομιλία του κ. Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιακού Εργοθεραπευτή, στην 9η Διημερίδα με θέμα την Υγεία του Παιδιού και του Εφήβου που πραγματοποιήθηκε από την Εταιρία Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης (ΕΦΥΚΕ) στον Βόλο τον Οκτώβριο. Εκπρόσωποι τόσο από τον κλάδο της υγείας όσο και από τον κλάδο της εκπαίδευσης συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα νεότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των παιδιών.

Σχολική ετοιμότητα – A’ Τεστ

Μεταξύ άλλων εξαιρετικών ομιλιών, παρουσιάστηκε ένα κλινικό φροντιστήριο σεμιναριακού χαρακτήρα με προσκεκλημένο ομιλητή τον expert της σχολικής ετοιμότητας κ. Στέλιο Μαντούδη. Ως εμπνευστής και δημιουργός του Α’ Τεστ, το οποίο ελέγχει τη σχολική ετοιμότητα των παιδιών του νηπιαγωγείου, μίλησε στο ενδιαφερόμενο κοινό τόσο για τη σχολική ετοιμότητα όσο και για το εργαλείο αυτό, το οποίο είναι σταθμισμένο σε ελληνικό πληθυσμό και έχει λάβει βραβείο από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αλλά και τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων, ο Στέλιος Μαντούδης ήταν ένας εισηγητής με μεταδοτικότητα που με εκπαιδευτικά video, απλότητα και σαφήνεια κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού (δασκάλων, παιδιάτρων), να το ενημερώσει και προβληματίσει σχετικά με το θέμα της σχολικής ετοιμότητας.

Μήνυμα αισιοδοξίας

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης ολοκλήρωσε την ομιλία του με το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι «Αν μετά από αυτή την ομιλία μπορέσουμε να διακρίνουμε ο καθένας έστω κι ένα παιδί που είναι σε κίνδυνο να παρουσιάσει σχολική αποτυχία και μαθησιακή δυσκολία, θα έχουμε κάνει ένα δυναμικό πρώτο βήμα στην εκπαίδευση των παιδιών μας». Σήμερα υπάρχει ένα δίκτυο περίπου χιλίων εξουσιοδοτημένων συνεργατών του Α’ Τεστ σε όλη την Ελλάδα που προάγουν τη σχολική ετοιμότητα με σύνθημα «Οι Μαθησιακές Δυσκολίες μπορούν να προληφθούν».

Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ομιλίες σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπου οι συμμετέχοντες θα γίνουν εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες Α’ Τεστ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτισμός: Ποια είναι τα συμπτώματα ανά ηλικία – Προσυμπτωματικά Ερωτηματολόγια Συμπεριφοράς


Πηγή