Το «χρυσαφένιο» μπαχαρικό με την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση ωφελεί τη μνήμη, τις αρθρώσεις και όχι μόνο!
Τα οφέλη του κουρκουμά, που ονομάζεται επίσης κιτρινόριζα, είναι γνωστά εδώ και αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχει έρθει ξανά στο διατροφικό και επιστημονικό προσκήνιο.
Παράγεται κυρίως στην Ινδία αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της Ασίας και είναι ευρέως γνωστό ως συστατικό στο μείγμα κάρι. Σήμερα, το βρίσκουμε σε μορφή σκόνης ή σε μορφή κάψουλας και χρησιμοποιείται σε σάλτσες για κρέας, σούπες ή και smoothies.
Οι ευεργετικές επιδράσεις του κουρκουμά στην υγεία οφείλονται στο ενεργό συστατικό του, την κουρκουμίνη. Να σημειωθεί ότι η απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον οργανισμό ενισχύεται όταν συνδυάζεται με το μαύρο πιπέρι.
Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε ποια είναι τα κυριότερα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία! ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };
Πηγή: prevention.com
Δείτε κι αυτό:
Μήπως δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη; Δείτε τις πιθανές επιπτώσεις
Διατροφή χωρίς γλουτένη: 9 τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα (pics)
Κρύο vs ζεστό τσάι: Δες ποιο θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!
Πηγή