Τις ημέρες των εορτών δεν μπορούμε να διατηρήσουμε ισορροπία στα γεύματά μας καθώς γλυκιές αλλά και αλμυρές «αμαρτίες» στολίζουν κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Η υπερβολή και η στέρηση συνήθως οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα και ενδεχομένως σε βλάβες στην ψυχική και σωματική υγεία. Αντί να ενδίδουμε σε ακραίες συμπεριφορές, όπως η υπερφαγία ή η αυστηρή αποχή, είναι σημαντικό να επιλέξουμε τη μέση οδό.
Το σωστό είναι να απολαμβάνουμε τα χριστουγεννιάτικα γεύματα με μέτρο και να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να διασκεδάζουμε, χωρίς να νιώθουμε τύψεις. Η προσέγγιση αυτή μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στο να διατηρήσουμε την ισορροπία στη διατροφή μας, αλλά και να ενισχύσουμε την υγιή σχέση μας με το φαγητό, αποφεύγοντας το άγχος.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η HelloFresh, το 78% αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την υγεία ήταν ο κύριος μοχλός αλλαγής στις διατροφικές συνήθειες. Έτσι, σε αυτήν την εποχή του χρόνου, που χαρακτηρίζεται από αυξημένη κατανάλωση φαγητού και ποτών, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται άγχος για την προσπάθεια διατήρησης μιας υγιεινής διατροφής.
Δείτε στο Bovary.gr το ιδανικό δείπνο μετά από ένα βαρύ γεύμα.
Πηγή