Όλοι αγαπούν το τυρί, αλλά πολλοί το αποκλείουν από τη διατροφή τους λόγω των υψηλών επιπέδων κορεσμένων λιπαρών και νατρίου.
«Ορισμένα τρόφιμα, όπως αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου», δήλωσε ο καρδιολόγος Τσένγκ Χαν Τσένγκ. «Αντίθετα, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά κορεσμένα λιπαρά μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς».
Αλλά και το τυρί μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής που ωφελεί την καρδιά, ωστόσο θα πρέπει να το καταναλώνετε με προσοχή.
Διαβάστε ποιο είναι το πιο υγιεινό τυρί στο Bovary.gr
Πηγή