Τρίτη , 25 Μάρτιος 2025

Η βιταμίνη που γίνεται απαραίτητη μετά τα 40 -Υποστηρίζει το αίμα, την καρδιά και τα οστά

Η βιταμίνη Κ συμβάλει στην υγεία της καρδιάς και των οστών και μειώνει το οξειδωτικό στρες ενώ επιβραδύνει τη γήρανση.

Η διατροφολόγος Estefanía Álvarez εξηγεί στο ισπανικό Hola! ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να ληφθεί φυσικά μέσω της διατροφής. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές της: η βιταμίνη Κ1 (φυλλοκινόνη) και η βιταμίνη Κ2 (μενακινόνη). Η πρώτη εντοπίζεται σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το σέσκουλο, το μπρόκολο, το λάχανο και ο μαϊντανός, ενώ η δεύτερη βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το συκώτι.

Η βιταμίνη Κ2 ενεργοποιεί την πρωτεΐνη MGP (Matrix Gla Protein), η οποία αποτρέπει τη συσσώρευση ασβεστίου στις αρτηρίες. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος αθηροσκλήρωσης, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών.

Δείτε τα οφέλη της βιταμίνης Κ στον οργανισμό στο Bovary.gr


Πηγή