Η βιταμίνη Κ συμβάλει στην υγεία της καρδιάς και των οστών και μειώνει το οξειδωτικό στρες ενώ επιβραδύνει τη γήρανση.
Η διατροφολόγος Estefanía Álvarez εξηγεί στο ισπανικό Hola! ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να ληφθεί φυσικά μέσω της διατροφής. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές της: η βιταμίνη Κ1 (φυλλοκινόνη) και η βιταμίνη Κ2 (μενακινόνη). Η πρώτη εντοπίζεται σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το σέσκουλο, το μπρόκολο, το λάχανο και ο μαϊντανός, ενώ η δεύτερη βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το συκώτι.
Η βιταμίνη Κ2 ενεργοποιεί την πρωτεΐνη MGP (Matrix Gla Protein), η οποία αποτρέπει τη συσσώρευση ασβεστίου στις αρτηρίες. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος αθηροσκλήρωσης, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών.
Δείτε τα οφέλη της βιταμίνης Κ στον οργανισμό στο Bovary.gr
Πηγή