Δεν χωράει αμφιβολία πως φέτα είναι ένα υλικό-σύμβολο της ελληνικής γαστρονομίας και βασικό συστατικό σε πολλές παραδοσιακές συνταγών.
Ωστόσο, εκτός από τα νόστιμα πιάτα με φέτα που προσφέρει η ελληνική κουζίνα, το νόστιμο ελληνικό τυρί μπορεί να σταθεί κάλλιστα και μόνο του σαν ένας λαχταριστός μεζές.
Ορεκτικά όπως φέτα σαγανάκι, ή φέτα μπουγιουρντί είναι από τα πιάτα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και διεκδικούν επάξια μία θέση σε κάθε τραπέζι ταβέρνας. Ωστόσο, υπάρχουν λιγότερο γνωστές αλλά εξίσου νόστιμες συνταγές για μεζέδες με φέτα, όπως η λαχταριστή μαριναρισμένη φέτα με λιαστή ντομάτα και μυρωδικά.
Δείτε τη συνταγή για μαριναρισμένη φέτα στο Bovary.gr
Πηγή