Το παστίτσιο, ο μουσακάς, τα λαζάνια, το croque monsieur και τα αλμυρά σουφλέ με τυρί, όλα έχουν μπεσαμέλ. Και πραγματικά πρόκειται για τα…καλύτερα και πιο λαχταριστά φαγητά.
Επιπλέον, μια μπεσαμέλ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε σάλτσα. Προσθέστε τυρί και μετατρέψτε την σε μια πλούσια σάλτσα mac and cheese -ή όπως την αποκαλούν οι Γάλλοι: σάλτσα Mornay.
Στην Ελλάδα ωστόσο η μπεσαμέλ χρησιμοποιείται για τα πιο γνωστά ελληνικά πιάτα όπως είναι ο μουσακάς, το παστίτσιο και τα παπουτσάκια. Και μάλιστα υπάρχει ένα μπαχαρικό που προσθέτουν πολλοί έμπειροι σεφ, μαμάδες, γιαγιάδες και θείες για να απογειώσουν τη γεύση.
Δείτε στο Bovary.gr ποιο είναι το σούπερ μυστικό συστατικό για τη μπεσαμέλ
Πηγή