Δευτέρα , 3 Μάρτιος 2025

Υγιεινά καρυκεύματα που προτείνει διαιτολόγος -Απογειώνουν τη γεύση και είναι πλούσια σε πολύτιμα συστατικά

Τα καρυκεύματα είναι πολύτιμα υλικά για την νοστιμιά ενός έτοιμου πιάτου.

Τα καρυκεύματα χρησιμοποιούνται κυρίως όταν θέλουμε να προσθέσουμε χρώμα σε ένα ήδη μαγειρεμένο φαγητό προκειμένου να βελτιώσουμε τη γεύση του πριν το καταναλώσουμε, ωστόσο ορισμένα μπορεί να προστεθούν και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του φαγητού.

Για παράδειγμα, το αλάτι, οι σάλτσες, η κέτσαπ, η μαγιονέζα, η μουστάρδα κλπ αποτελούν καρυκεύματα. Γενικά οι σάλτσες και τα ντρέσινγκ που έχουν περισσότερα από ένα συστατικά θεωρούνται σύνθετα καρυκεύματα ενώ το αλάτι, το πιπέρι και η ζάχαρη είναι απλά καρυκεύματα.

Δείτε τα 9 πιο υγιεινά καρυκεύματα που προτείνει διαιτολόγος στο Bovary.gr.


Πηγή