Λατρεύεις τα ψάρια και… καλά κάνεις! Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες, ω-3 λιπαρά οξέα, φώσφορο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και αμινοξέα. Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωσή τους 2 φορές την εβδομάδα.
Αλήθεια εσείς ξέρετε πώς να διαλέγετε φρέσκο ψάρι; Αν όχι, τότε ρίχτε μια ματιά στα παρακάτω tips:
– Το χρώμα του πρέπει να είναι έντονο και όχι θαμπό.
– Το χρώμα στα βράγχια πρέπει να είναι ροζ ή σκούρο κόκκινο και όχι καφετί.
– Η σάρκα του δεν πρέπει να έχει κηλίδες ή αλλοιώσεις.
– To ψάρι πρέπει να είναι σφιχτό, γυαλιστερό και όχι πολύ υγρό (αν είναι πολύ υγρό ίσως να μην είναι καλής ποιότητας και να έχει δεχτεί επεξεργασία).
– Τα μάτια του πρέπει να είναι φωτεινά και γουρλωτά.
– Το ολόφρεσκο ψάρι δε μυρίζει καθόλου. Όταν το ψάρι μυρίζει θάλασσα τότε είναι σίγουρα μιας ημέρας, ενώ όσα μυρίζουν ψαρίλα είναι πάνω από 3 ημερών!
Smart tip: Για να βεβαιωθείς αν το ψάρι είναι φρέσκο τότε δεν έχεις παρά να το ακουμπήσεις πάνω στην παλάμη σου. Αν έχει κλίση προς τα πάνω τότε είναι το πολύ δύο ημερών!
Πηγή: queen.gr