Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή για παραδοσιακή γαλατόπιτα με αλεύρι

Μία απλή και νόστιμη συνταγή για χωριάτικη γαλατόπιτα με αλεύρι.

Η γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με ατελείωτες παραλλαγές. Κεντρικό και ίδιο στοιχείο το γάλα.

Η συγκεκριμένη συνταγή για λαχταριστή γαλατόπιτα με αλεύρι που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr είναι λίγο διαφορετική, με αλεύρι αντί για σιμιγδάλι και αξίζει να τη δοκιμάσετε

Yλικά συνταγή για γαλατόπιτα

  • Ταψί καλά βουτυρωμενο.
  • 1 λίτρο γάλα.
  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.
  • 12 κουταλιές της σούπας φουσκωτές ζάχαρη.
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  • 1 βανιλέτα.
  • 1 ξύλο κανέλας.
  • 1 φλούδα λεμονιού.
  • 1 πρέζα αλάτι ψιλό
  • 2 φύλλα κρούστας η αν θέλετε ανοίγετε δικό σας, πολύ λεπτό.

Γαλατόπιτα με αλεύρι

  • Σε ένα μπωλ βάζω μια κούπα γάλα και ριχνω το αλεύρι και το κορν φλαουρ. Ανακατεύω πολύ καλά να μην σβολιασει.
  • Έχω ήδη ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα ελαφρώς, ριχνω όλα τα υλικά και ανακατεύω συνεχώς.
  • Αφού πάρει βράση έχω ήδη βουτυρωσει το ταψί πολύ καλά, στρωνω ένα φύλλο τό περνάω με βούτυρο και πασπαλιζω κανέλα και ελάχιστη καστανή ζάχαρη , έτσι γίνετε τραγανό το φύλλο. Το ίδιο και το δεύτερο φύλλο.
  • Ρίχνω την κρέμα αφού έχει κρυώσει λίγο, γυρνάω γύρω γύρω τα φύλλα προς τα μέσα και πασπαλιζω κανέλα και λίγο λαδάκι για να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου μία ώρα στις αντιστάσεις.
  • Αφήνω να κρυώσει την βάζω στην πιατέλα και σερβίρω.

Πηγή