Μία απλή και νόστιμη συνταγή για χωριάτικη γαλατόπιτα με αλεύρι.
Η γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με ατελείωτες παραλλαγές. Κεντρικό και ίδιο στοιχείο το γάλα.
Η συγκεκριμένη συνταγή για λαχταριστή γαλατόπιτα με αλεύρι που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr είναι λίγο διαφορετική, με αλεύρι αντί για σιμιγδάλι και αξίζει να τη δοκιμάσετε
Yλικά συνταγή για γαλατόπιτα
- Ταψί καλά βουτυρωμενο.
- 1 λίτρο γάλα.
- 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.
- 12 κουταλιές της σούπας φουσκωτές ζάχαρη.
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
- 1 βανιλέτα.
- 1 ξύλο κανέλας.
- 1 φλούδα λεμονιού.
- 1 πρέζα αλάτι ψιλό
- 2 φύλλα κρούστας η αν θέλετε ανοίγετε δικό σας, πολύ λεπτό.
Γαλατόπιτα με αλεύρι
- Σε ένα μπωλ βάζω μια κούπα γάλα και ριχνω το αλεύρι και το κορν φλαουρ. Ανακατεύω πολύ καλά να μην σβολιασει.
- Έχω ήδη ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα ελαφρώς, ριχνω όλα τα υλικά και ανακατεύω συνεχώς.
- Αφού πάρει βράση έχω ήδη βουτυρωσει το ταψί πολύ καλά, στρωνω ένα φύλλο τό περνάω με βούτυρο και πασπαλιζω κανέλα και ελάχιστη καστανή ζάχαρη , έτσι γίνετε τραγανό το φύλλο. Το ίδιο και το δεύτερο φύλλο.
- Ρίχνω την κρέμα αφού έχει κρυώσει λίγο, γυρνάω γύρω γύρω τα φύλλα προς τα μέσα και πασπαλιζω κανέλα και λίγο λαδάκι για να πάρει ωραίο χρώμα.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου μία ώρα στις αντιστάσεις.
- Αφήνω να κρυώσει την βάζω στην πιατέλα και σερβίρω.
Πηγή