Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό «έσπασε» το πρωτόκολλο στη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό χθες Τετάρτη.
Η 44χρονη, πρώην ολυμπιονίκης της κολύμβησης, επισκέφθηκε το Βατικανό μαζί με τον 64χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο με το κομψό μαύρο φόρεμα που επέλεξε για την περίσταση να αφήνει ακάλυπτους τους ώμους της.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι γυναίκες που συναντούν τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα πρέπει να φορούν μακρύ μαύρο φόρεμα, με μακριά μανίκια, έτσι ώστε να καλύπτεται κάθε σημείο του σώματός τους.
Η Σαρλίν ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με μαύρο μαντήλι από δαντέλα στο κεφάλι, όπως προστάζει το πρωτόκολλο ενώ στο λαιμό της φορούσε έναν λευκό σταυρό, σύμβολο της πίστης της.
Η πριγκίπισσα Σαρλίν έχει δηλώσει σε συνέντευξη πως έγινε καθολική, όχι μόνο επειδή είναι η επίσημη θρησκεία του Μονακό, αλλά επειδή άντλησε δύναμη από τον καθολικισμό σε δύσκολες περιόδους της ζωής της. Η Σαρλίν κατάγεται από τη Νότιο Αφρική και τα μέλη της οικογένειάς της είναι προτεστάντες. Η αφοσίωση της στον καθολικισμό εντάθηκε όταν τα δίδυμα παιδιά της Ζακ και Γκαμπριέλα γεννήθηκαν πρόωρα, τον Δεκέμβριο του 2014.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαρλίν «σπάει» το πρωτόκολλο σε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Το 2016 η πριγκίπισσα είχε επισκεφθεί το Βατικανό ντυμένη στα λευκά. Η σύζυγος του Αλβέρτου είχε κάνει χρήση του προνομίου που παραχωρεί το Βατικανό σε επτά γυναίκες παγκοσμίως, δίνοντάς τους το δικαίωμα να συναντούν τον Ποντίφικα ή να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του Βατικανού με λευκή ενδυμασία.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Πάπας Φραγκίσκος και το πριγκιπικό ζεύγος του Μονακό είχαν ιδιωτική συνάντηση για μισή ώρα και ακολούθησε η παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων παρουσία αξιωματούχων και από τις δύο πλευρές.
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η Σαρλίν δώρισαν στον Πάπα Φραγκίσκο μια γκραβούρα που εικονίζει το παρεκκλήσι του παλατιού. Από τη πλευρά του ο Ποντίφικας χάρισε στο ζευγάρι ένα μπρούτζινο αγαλματίδιο που αναπαριστά την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και αντίγραφα από τις ομιλίες του για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και την αδελφοσύνη των ανθρώπων.
Πηγή