Δευτέρα , 23 Δεκέμβριος 2024

Πρώην σομελιέ του Salt Bae καταγγέλλει ότι απολύθηκε επειδή «έφαγε αβοκάντο μετά τις 17:30»

Με όχι ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια μίλησε για τον διάσημο σεφ Salt Bae, κατά κόσμον Νουσρέτ Γκιοκτσέ, καθώς και για το εστιατόριο του στο Λονδίνο, ένας σομελιέ που εργάστηκε εκεί.

Ο λόγος για τον
Γκιγιέρμο Πέρεζ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα
αποκαλυπτικός σε συνέντευξη που έδωσε
στην Daily Mail.

Ο πρώην σομελιέ του Nusr-Et, ισχυρίζεται ότι απολύθηκε επειδή «έφαγε ένα αβοκάντο μετά τις 5.30 μ.μ.» στην καντίνα και χαρακτήρισε το εστιατόριο «McDonald’s για πλούσιους ανθρώπους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εστιατόριο Nusr-Et στην περιοχή Knightsbridge του Salt Bae, έχει προκαλέσει αίσθηση και έγινε πρωτοσέλιδο από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, κυρίως για τις υψηλές τιμές του και τις μπριζόλες με χρυσαφένιες επικαλύψεις.

Ο Γκιγιέρμο Πέρεζ , εκτός του ότι αποκάλεσε το εστιατόριο «McDonald’s για πλούσιους ανθρώπους», έκανε και πολλούς ισχυρισμούς σχετικά με τις πρακτικές του, όπως το γεγονός ότι οι πελάτες έχουν σερβιριστεί «κατεψυγμένα πατατάκια και κέτσαπ Heinz».

«Μια μέρα είδα μια μεγάλη σακούλα με κατεψυγμένα πατατάκια και σκέφτηκα “αλήθεια; Αυτό σερβίρουμε στους ανθρώπους;”. Και είχαν κέτσαπ και μαγιονέζα Heinz, που μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημα», είπε ο Πέρεζ στη Mail.

Η διάσημη χρυσή μπριζόλα Tomahawk στο εστιατόριο Salt Bae’s λέγεται ότι κοστίζει περίπου 1.450 λίρες, με τον Πέρεζ να αποδοκιμάζει επίσης τις πανάκριβες τιμές και στα μπουκάλια κρασιού.

«Τα μπουκάλια αξίας 1.000 λιρών πωλούνταν μέχρι και 3.000 λίρες, για παράδειγμα. Φυσικά μπορείτε να χρεώσετε τους ανθρώπους όποια τιμή θέλετε, αλλά είναι πολύ ανήθικο όταν η ποιότητα του φαγητού και της εξυπηρέτησης δεν ταιριάζει με την τιμή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Salte Bae κρατά μία από τις περίφημες χρυσές μπριζόλες του
Ο Salte Bae κρατά μία από τις περίφημες χρυσές μπριζόλες του / Φωτογραφία: nusr_et / Instagram

Σχετικά με τους
πελάτες του εστιατορίου, ο Πέρεζ είπε:
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι εκεί θέλουν να
δείξουν πόσα χρήματα έχουν, σχεδόν όλοι
πληρώνουν σε μετρητά».

Αλλά ήταν
μια σύγκρουση με έναν σεφ στην καντίνα
του προσωπικού που ο Πέρεζ λέει ότι του
κόστισε τη δουλειά του.

Εξήγησε ότι τα μέλη του προσωπικού δεν επιτρέπεται να τρώνε φαγητό από την καντίνα μετά τις 5.30 μ.μ., αν και είπε ότι είχε φέρει το δικό του φαγητό για να φάει εκεί στις 5.35 μ.μ.

«Έφτασα με το δικό μου φαγητό στις 5.35 μ.μ. και πήρα ένα πιάτο και ο σεφ άρχισε να μου φωνάζει λέγοντάς μου ότι δεν μπορώ να φάω από την καντίνα. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι το αβοκάντο ήταν δικό μου και ότι έπαιρνα ένα πιάτο και μερικά μαχαιροπίρουνα και με κατηγόρησε ότι ήμουν επιθετικός και κάλεσε τον γενικό διευθυντή μου».

Στη συνέχεια,
ακολούθησε η συνάντηση με την
υπεύθυνη προσωπικού, ο οποίος του ζήτησε
να μην επιστρέψει στην δουλειά, ενώ όταν
ζήτησε να του δικαιολογήσει ακριβώς
τον λόγο που απολυόταν, του είπε ότι δεν
πουλούσε πολλά κρασιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ο Γκιγιέρμο Πέρεζ
Ο Γκιγιέρμο Πέρεζ / Φωτογραφία: Facebook/ Guillermo Perez

Όμως ο Πέρεζ, ο
οποίος έχει εκπαιδευτεί ως σομελιέ στην
Αργεντινή και εργάστηκε σε κορυφαία
εστιατόρια στο Mayfair και στο κεντρικό
Λονδίνο, αντέδρασε λέγοντας το εξής:
«Τους είπα ότι δεν ήταν δίκαιο γιατί
δεν είχα λάβει καμία προφορική ή γραπτή
προειδοποίηση και δεν είχα κάνει τίποτα
κακό. Ήθελα να κινηθώ νομικά, αλλά δεν
μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί βρισκόμουν
ακόμη στην περίοδο δοκιμασίας μου».

Όπως
δήλωσε στην Daily Mail, πίεσε
την υπεύθυνη προσωπικού για καλύτερη
αιτιολόγηση για την απόλυσή του. «Της
ζήτησα να ψάξει τα τελευταία στοιχεία
πωλήσεων, τα οποία έδειχναν ότι είχα
κάνεις στην πραγματικότητα τις δεύτερες
καλύτερες πωλήσεις από όλους τους
σομελιέ – παρόλο που είχα δουλέψει
λιγότερες ώρες, οπότε ο λόγος τους ήταν
ψέμα», ισχυρίστηκε.

«Είχαν πει επίσης
όταν με προσέλαβαν, ότι η απόδοσή μου
δεν θα βαθμολογηθεί με το πόσο θα
πουλούσα, αλλά μετά παραπονέθηκαν ότι
δεν πούλησα αρκετά τον πρώτο μου μήνα»,
πρόσθεσε.


Πηγή