Πέμπτη , 9 Ιανουάριος 2025

Δημιούργησαν νόμισμα-γίγα για τη βασίλισσα Ελισάβετ -Με 8 κιλά χρυσού και 6.426 διαμάντια

Τη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ θέλησε να τιμήσει μια εταιρεία πολυτελείας, δημιουργώντας ένα αναμνηστικό νόμισμα.

Το νόμισμα, που παρουσιάστηκε λίγες ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, κατασκευάστηκε από σχεδόν 8 κιλά χρυσού και 6.426 διαμάντια. Ο δημιουργός του μοναδικού αυτού αντικειμένου πολυτελείας το κοστολογεί «περίπου στα 23.000.000 δολάρια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες: Το νόμισμα για τη βασίλισσα Ελισάβετ ζυγίζει πάνω από 2 κιλά

Το πολύτιμο κόσμημα έχει τον τίτλο «The Crown» και περιγράφεται από την εταιρεία ως «αντικείμενο τέχνης».

Το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο νόμισμα που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία κατέχει ένα σπάνιο αμερικανικό νόμισμα Double Eagle του 1933, που άγγιξε τα 18,9 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2021.

Το νόμισμα έχει διάμετρο περίπου 24 εκατοστά και ζυγίζει πάνω από 2 κιλά. Ανάμεσα στα διαμάντια υπάρχουν μικρότερα νομίσματα που κάποια απεικονίζουν τη βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα αρετές, όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη και το θάρρος, σύμφωνα με το CNN.

Φωτογραφία: crowncoin.theeastindiacompany
Φωτογραφία: crowncoin.theeastindiacompany

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη μία πλευρά, διαμάντια έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μοιάζουν με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η πίσω πλευρά είναι εμπνευσμένη από τιάρες της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η δημιουργία του νομίσματος «The Crown» διήρκεσε πάνω από έναν χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι είχε ξεκινήσει πριν από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα σχέδια των νομισμάτων που παρήχθησαν σε συνεργασία με το βρετανικό υπερπόντιο έδαφος της Αγίας Ελένης εγκρίθηκαν πλήρως από την κυβέρνηση του νησιού καθώς και από τη βασίλισσα πριν από τον θάνατό της, μέσω σχετικής διαδικασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία: crowncoin.theeastindiacompany
Φωτογραφία: crowncoin.theeastindiacompany

Πριν από τα αποκαλυπτήρια, ο Sanjiv Mehta, που βρίσκεται πίσω από την East India Company, μίλησε στο CNN, λέγοντας: «Ένας μέσος διαμαντοποιός μπορεί να τοποθετήσει περίπου τέσσερις πέτρες σε μία ώρα. Έτσι, όταν πρόκειται για περίπου 6.500 πέτρες σε ένα κομμάτι, αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός εργατοωρών».

«Ο φόρος τιμής που κάναμε στη βασίλισσα δεν είχε να κάνει με το να κόψουμε τις γωνίες, αλλά με το να γιορτάσουμε μια ζωή», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία διαμαντιών.


Πηγή