Το γάλα βρώμης αποτελεί εναλλακτική λύση για πολλούς, ωστόσο, σύμφωνα με μία διατροφολόγο, δεν είναι και τόσο υγιεινό όσο νομίζετε.
Η Σάλι Ο’Νιλ από το Σίδνεϊ, αποκάλυψε την αλήθεια για το γάλα βρώμης λέγοντας πως ένα μόνο φλιτζάνι από το δημοφιλές αυτό φυτικό γάλα, μπορεί να περιέχει την ίδια ποσότητα υδατανθράκων με τέσσερις φέτες λευκό ψωμί.
Διατροφολόγος εξηγεί τους λόγους που δεν πίνει γάλα βρώμης
«Spoiler alert: το γάλα βρώμης δεν είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση» έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram, εξηγώντας πως η μέθοδος επεξεργασίας περιλαμβάνει βιομηχανικά ένζυμα που διασπούν τη βρώμη σε έναν πολτό που «κάθε άλλο παρά φυσικός» είναι.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα πάντα με τη διατροφολόγο, πολλά brands προσθέτουν φυτικά έλαια για να δημιουργήσουν μια κρεμώδη υφή. Κι όπως προειδοποιεί, αυτά μπορεί να ταγγίσουν γρήγορα, συμβάλλοντας ενδεχομένως σε φλεγμονές στο σώμα.
Ένα άλλο από τα αρνητικά του γάλατος βρώμης είναι ότι κατά τη διαδικασία παρασκευής του αφαιρούνται από τη βρώμη τα φυσικά θρεπτικά συστατικά της, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές εταιρείες πρέπει να ενισχύσουν τεχνητά τα προϊόντα τους. Ακόμη χειρότερα, ορισμένα περιέχουν έως και 16 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης ανά μερίδα – αντιστοιχεί σε 4 κουταλάκια του γλυκού.

Τέλος, για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι, το γάλα βρώμης θα μπορούσε να είναι εφιάλτης για όσους έχουν πεπτικά προβλήματα λόγω των πηκτικών και των σταθεροποιητών που χρησιμοποιούνται για να παραμένουν προϊόντα μακράς διάρκειας.
Οι εναλλακτικές που προτείνει – Σε σοκ οι λάτρεις του γάλατος βρώμης
Αντ’ αυτού,
η διατροφολόγος συνιστά το μη ζαχαρούχο
γάλα αμυγδάλου για μια εναλλακτική λύση
με λιγότερους υδατάνθρακες ή το βιολογικό
πλήρες γάλα για όσους ανέχονται τα
γαλακτοκομικά.
Η προειδοποίησή
της πάντως έχει προκαλέσει αναταραχή
στους λάτρεις του γάλακτος βρώμης. «Πω
πω, πίνω ένα λίτρο από αυτό το πράγμα
κάθε μέρα» έγραψε κάποιος.
«Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική που να είναι υγιεινή γιατί δεν αντέχω τη γεύση του γάλακτος που με αρρωσταίνει» ρώτησε ένας ακόμα με πολλούς ακόμη να τη ρωτούν για άλλες εναλλακτικές, όπως το γάλα αμυγδάλου ή το γάλα καρύδας.
Πηγή