Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι ξέρετε το όνομα «Ζάκερμπεργκ». Ωστόσο, αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε, είναι ότι στην οικογένεια του ιδρυτή του Facebook, ο Μαρκ δεν είναι η μόνη «φίρμα».
Υπάρχει κι ένα άλλο μέλος, και μάλιστα πετυχημένο, που ασχολείται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Και πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδελφή του, Ράντι. Μάλιστα, η 36χρονη ήταν και αυτή στη Facebook, αλλά τα παράτησε πριν μία δεκαετία για να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, την παραγωγή τηλεοπτικών σόου (έχει συστήσει τη δική της εταιρία παραγωγών), τις επενδύσεις σε start-ups επιχειρήσεις αλλά και στο μεγάλωμα των δύο παιδιών της.
Η Ράντι, από μικρή ήταν μία έντονη προσωπικότητα, όμως, όπως και η ίδια έχει παραδεχτεί, επισκιάστηκε από τον κατά δύο χρόνια μικρότερο αδελφό της, Μαρκ. Χαρακτηριστική είναι και μία δήλωση που είχε κάνει στους New York Times, «Όλοι με αποκαλούν, η αδελφή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ίσως, μια μέρα να μην είναι αυτός ο λόγος που θα μιλάνε για εμένα».
Η καριέρα της ξεκίνησε από τη Facebook, ως μία από τις πρώτες υπαλλήλους της νεοσύστατης, τότε, εταιρείας. Πριν δέκα χρόνια, όμως, αποφάσισε να τα παρατήσει και να ακολουθήσει το δικό της δρόμο, μακριά από τη σκιά του αδελφού της. Άλλωστε, είπαμε, ήταν ανέκαθεν μία έντονη προσωπικότητα, που μάλλον, δεν άντεχε να επισκιάζεται, ακόμη και από το ίδιο της τον αδελφό. Και τα κατάφερε. Τα πρώτα χρόνια της «ανεξαρτησίας» της δεν ήταν τόσο εύκολα, όμως, τελικά βρήκε το δρόμο της.
Τα πρώτα χρόνια
Η πρώτη της δουλειά ήταν σερβιτόρα σε καφέ της Νέας Υόρκης. Κι, όπως εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της, στο Reuters, ένα μεγάλο μάθημα που πήρε από τα χρόνια αυτά, είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζει με σεβασμό τον κάθε εργαζόμενο και τη δουλειά που κάνει.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Χάρβαρντ, αν και ήθελε να μπει στο Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, αλλά απέτυχε.
Δεν έχει διστάσει να σχολιάσει τα κακώς κείμενα του Facebook και να το κρίνει αρνητικά. Μάλιστα, είχε προκαλέσει αίσθηση μία πρόσφατη δήλωσή της, στους Times ότι το Facebook και τα υπόλοιπα social media, την κάνουν να αισθάνεται «κακή μητέρα», επειδή η ίδια, λόγω της δουλειάς της, δε μπορεί όλα τα βράδια να βάζει τα παιδιά της για ύπνο.
Και αυτές οι ενοχές της ενισχύονται, κάθε φορά που ανοίγει τα social media και βλέπει μαμάδες να ανεβάζουν φωτογραφίες από στιγμές με τα παιδιά τους και δείχνουν να έχουν μία ευτυχισμένη και αξιοζήλευτη ζωή.
localStorage.clear();
Πηγή