Παρασκευή , 15 Νοέμβριος 2024

Κατάφερε με μόνο έξι ώρες δουλειάς να ζει πλουσιοπάροχα

Πολλοί λένε ότι πρέπει να κάνεις πολλές δουλειές για να βγάλεις τρελά λεφτά. Να τρέχεις σε φουλ ρυθμούς από το πρωί μέχρι το βράδυ, να αγχώνεσαι, να κουράζεσαι και έτσι θα έρθει η μέρα που θα δεις τον λογαριασμό σου φουσκωμένο.

Είναι όμως πάντα έτσι; Σε όλους όμως τους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οπότε κάποιοι έχουν ανακαλύψει τρόπους να βγάλουν λεφτά χωρίς να δουλεύουν με την κλασική έννοια του όρου «δουλειά». Άλλοι είναι ευρηματικοί, άλλοι χαρισματικοί και άλλοι απλά… τυχεροί. Μία στιγμή ήταν αρκετή για να τους φέρει το πολυπόθητο χρήμα, μία λαμπρή ιδέα ήταν αρκετή για να ζουν σαν κροίσοι.

Ένας από αυτούς που κατάφερε να βγάλει λεφτά χωρίς να δουλέψει και πολύ αφού έξι ώρες ήταν υπεραρκετές για να ζει πλουσιοπάροχα!

Ο λόγος για τον Αμερικανό τραγουδιστή Βίκτορ Γουίλις, ο οποίος έγινε διάσημος ως frontman του συγκροτήματος «Village People». Ο Βίκτορ Γουίλις συνήθιζε πάντα να εμφανίζεται ντυμένος είτε ως αστυνομικός είτε ως αξιωματικός του ναυτικού και να ερμηνεύει τα τραγούδια του.

Ο ίδιος, λοιπόν, έχει αποκαλύψει πως πίσω από τη χορευτική επιτυχία των 80s, το «YMCA», το οποίο χορεύεται ακόμη και σήμερα, ο ίδιος κατέληξε να γίνει κροίσος με μόλις έξι ώρες δουλειάς, αφού τόση ήταν η ώρα που χρειάστηκε για να γράψει το τραγούδι το 1978!

Παρόλο που το «YMCA» θεωρήθηκε γκέϊ ύμνος, ο τραγουδιστής του γκρουπ Βίκτορ Γουίλις και δημιουργός των στίχων επιμένει ότι δεν το έγραψε γι’ αυτό το σκοπό. Εκτός όμως από τον ομοφυλοφιλικό αντίκτυπο που είχε το τραγούδι, χρησιμοποιήθηκε και σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις.

Αυτό το κομμάτι έχει κάτι το ξεχωριστό για αυτό και αγαπήθηκε τόσο πολύ και κέρδισε τους πάντες ανεξαιρέτως. Με το που ξεκινάει, η διάθεση όλων αλλάζει και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο χορό για αυτό και παίζεται σε ραδιόφωνα, μπαρ ή ντίσκο.Όσο για τον σχηματισμό με τα χέρια των τεσσάρων γραμμάτων του τραγουδιού παραμένει σήμα κατατεθέν ακόμα και σήμερα.

Κυκλοφόρησε το 1978 στο single άλμπουμ «Cruisin» και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανέβει στη δεύτερη θέση των αμερικάνικων charts και στην πρώτη θέση των βρετανικών. Το 2009 μάλιστα, η μεγάλη χορευτική επιτυχία κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες όταν 44.000 άνθρωποι χόρεψαν το κομμάτι σε μία εμφάνιση των «Village People» στο Τέξας.

Αν το βράδυ τρυπώσετε σε κάποιο μπαράκι, δεν είναι καθόλου απίθανο να κουνηθείτε με τους θρυλικούς «Village People» και το τραγούδι «YMCA».

Ο Βίκτορ Γουίλις το 2012, αγόρασε το 50% των δικαιωμάτων όλων των τραγουδιών του συγκροτήματος και όπως εξηγεί, αυτή ήταν και η κίνηση που του επέτρεψε να συνεχίσει να ζει πλουσιοπάροχα και καλύτερα από πριν. Μάλιστα τον επόμενο χρόνο ετοιμάζεται για ένα μεγάλο comeback στη μουσική σκηνή, καθώς θα συμμετάσχει μαζί με άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες ντίσκο στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας με θέμα «40 χρόνια Ντίσκο 2».

Όσο για το πόσα χρήματα έβγαλε από το κομμάτι που του επιτρέπουν να ζει πλουσιοπάροχα χωρίς να… δουλεύει σκληρά είπε:

«Δεν μπορώ να πω ακριβώς πόσα χρήματα έχω βγάλει από αυτό και μόνο αυτό το τραγούδι. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εξακολουθώ να κερδίζω εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από το συγκεκριμένο κομμάτι κι αυτό είναι κάτι που γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια». Μάλιστα, όπως έχει πει ο ίδιος «το περίμενε ότι θα κέρδιζε πολλά από αυτό το τραγούδι» χωρίς να δίνει περισσότερες εξηγήσεις.

Κι όμως ο 66χρονος πλέον τραγουδιστής ελπίζει να βγάλει δισ. από το συγκεκριμένο τραγούδι:

«Στην πραγματικότητα, περιμένω να βγάλω περισσότερα. Όταν βγάλω το πρώτο μου δισεκατομμύριο, τότε θα μπορώ να πω ότι έχω κερδίσει τρελά χρήματα από αυτό το κομμάτι» λέει.

Σήμερα ο Βίκτορ Γουίλις μένει σε μια έπαυλη έξι υπνοδωματίων και αξίας πολλών εκατομμυρίων στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, με την σύζυγό του Κάρεν. Ζει πλουσιοπάροχα χωρίς να τον απασχολούν τα χρήματα. Άλλωστε έχει πολλά και αναμένει να έρθουν κι άλλα. Όσο για την πιο ακριβή αγορά που έχει κάνει ποτέ, ο ίδιος ανέφερε πως ήταν ένα χρυσό ρολόι Cartier, το οποίο αγόρασε για «πλάκα» όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος σε συνέντευξή του. Το ρολόι ήταν γεμάτο με διαμάντια και του κόστισε 100.000 δολάρια.

Ο Βίκτορ Γουίλις δεν γεννήθηκε πλούσιος και δεν βρήκε έτοιμα χρήματα. Ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του ότι πριν γίνει γνωστός, είχε ξεκινήσει να εργάζεται σε ένα παντοπωλείο της γειτονιάς του στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ταξινομούσε τα προϊόντα στα ράφια. Οι γονείς του του είχαν μιλήσει για την αξία των χρημάτων και είχαν μία συμβουλή για εκείνον και την ακολούθησε, τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος:

«Οι γονείς μου μου έλεγαν να βγάλω όσα χρήματα μπορώ κάνοντας κάτι που με κάνει ευτυχισμένο. Πάντα μου έλεγαν: “Άκου την καρδιά σου. Κάνε αυτό που αγαπάς και τα χρήματα θα έρθουν και όταν με το καλό έρθουν ξόδεψέ τα με σύνεση”».

Save

Save


Πηγή