Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα αλλά και των ιογενών λοιμώξεων. Ένας στους δέκα θα προσβληθεί από τον ιό της γρίπης και οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανίσει κυμαίνονται από πολύ ήπιες έως πολύ σοβαρές.
Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» του Alpha, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 09.00 θα είναι η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα. Η ηθοποιός θα μιλήσει για την άσχημη εμπειρία που είχε με τη γρίπη όταν πέρυσι μόλις είχε γεννήσει νόσησε βαριά.
«Λίγες μέρες αφότου γέννησα, όταν ο γιός μου έγινε 40 ημερών, ανέβασα πυρετό. Πίστευα πως είναι από την αϋπνία. Τηλεφώνησα στην παιδίατρο, μου είπε να μην πάρω αντιπυρετικό ώστε να δούμε που θα φτάσει ο πυρετός. Σε δυο ώρες έφτασε 39. Πήγα στο νοσοκομείο μετά την παρακίνηση της παθολόγου μου ώστε να κάνω τεστ για τη γρίπη. Είχα εμβολιαστεί όσο ήμουν έγκυος, επομένως δε φοβόμουν» θα αναφέρει στην εκπομπή η Λένα Παπαληγούρα.
«Ανησυχούσα πολύ για το παιδί. Δεν ήξερα αν πρέπει να συνεχίσω να θηλάζω. Συνέχισα τελικά να θηλάζω μετά από προτροπή των γιατρών, ενώ φορούσα μάσκα. Μου έδωσαν αντιπυρετικά χάπια και το χάπι για τη γρίπη. Επίσης έδωσαν φάρμακα στο μωρό, στο σύζυγό μου και στη μητέρα μου. Νόσησα μία εβδομάδα» θα τονίσει η ηθοποιός.
«Έδρασα αμέσως επειδή είχα το μωρό. Αν δεν το είχα δε θα το έκανα. Ήταν μάθημα αυτό για μένα» υπογραμμίζει, για να προσθέσει ότι… «δε νόσησε κανένας άλλος, αν και η μητέρα μου ήταν σπίτι μας, μας βοήθησε πολύ». Αν το ξαναζούσε όλο αυτό θα… «ήμουν πιο προσεκτική σε χειραψίες και στον τρόπο που χαιρετούσα. Γενικά, όμως, το αντιμετωπίσαμε έγκαιρα και σωστά» θα πει μεταξύ άλλων η ηθοποιός.
Ο θυρεοειδής είναι ένας πολύ σημαντικός αδένας για την λειτουργία του οργανισμού και οι διαταραχές του επηρεάζουν σημαντικά όχι μόνο τα όργανα του σώματος αλλά και τον ψυχισμό όσων υποφέρουν.
Η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 09:00 θα ασχοληθεί με τις συχνότερες παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, όπως τον υποθυρεοειδισμό, τον υπερθυρεοειδισμό, την θυρεοειδίτιδα Χασιμότο και τη βρογχοκήλη. Την δική της εμπειρία με την θυρεοειδίτιδα Χασιμότο – την πιο συχνή σε εμφάνιση διαταραχή στην Ελλάδα – καταθέτει μια νέα γυναίκα ενώ η καθηγήτρια ενδοκρινολογίας Ευανθία Διαμάντη – Κανδαράκη καταρρίπτει μύθους που σχετίζονται με τα συμπτώματα αλλά και την αντιμετώπιση των διαταραχών του θυρεοειδούς.
Στην εκπομπή πρόκειται να παρουσιαστούν, επίσης, τρία ακόμη θέματα: η ψυχολογία της δίαιτας, η διατροφική αξία των smoothies και η αντιμετώπιση της φοβίας για τα αεροπλάνα.
Πηγή