Ήταν μια στιγμή που την περίμεναν πολλοί. Τελικά, η Μέριλ Στριπ, μαζί με τον Τομ Χανκς, έσπασε τη… σιωπή της σχετικά με το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στους New York Times.
Η Κάρα Μπάκλεϊ, που έπαιρνε τη συνέντευξη για λογαριασμό της εφημερίδας, είπε: «θέλω να στρέψω την κουβέντα στα νέα αυτών των ημερών, τη σεξουαλική παρενόχληση. Ένα από όσα μου έκαναν εντύπωση όταν βγήκαν στο φως οι κατηγορίες κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι ότι ο κόσμος έλεγε “Τι θα πει η Μέριλ;” Σας περιμένουν».
Η Μέριλ ανασκουμπώθηκε, και ξέσπασε: «Δεν θέλω ν’ ακούω για τη δική μου σιωπή. Θέλω ν’ ακούω για τη σιωπή της Μελάνια Τραμπ. Θέλω να ακούσω τι έχει εκείνη να πει. Έχει πολλά να πει, που αξίζει να ειπωθούν. Το ίδιο και η Ιβάνκα. Θέλω να μιλήσει, τώρα».
Όταν η Κάρα τη ρώτησε για τις δικές της εμπειρίες και το πώς τις διαχειρίστηκε, η Μέριλ Στριπ είπε ότι έζησε «καταστάσεις, κυρίως όταν ήμουν νέα και όμορφη. Σήμερα, κανείς δεν έρχεται σε μένα. Άρα, δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιες εμπειρίες, πρόσφατα. Αλλά τότε, όταν ο καθένας έπαιρνε κόκα, υπήρχε μπόλικη συμπεριφορά που ήταν ασυγχώρητη. Τώρα, όμως, που ο κόσμος είναι πιο μεγάλος σε ηλικία και πιο καθαρός από τα ναρκωτικά, πρέπει να υπάρχει συγχώρεση, έτσι το αισθάνομαι».
Όταν η Κάρα επέμεινε, ζητώντας από τη Στριπ να γίνει πιο συγκεκριμένη, εκείνη της το ξέκοψε. Κομψά: «Όχι, όχι, δεν θέλω. Στ’ αλήθεια τις έφαγα, αλλά δεν θέλω να καταστρέψω τη ζωή κανενός στην ωριμότητά του. Απλά δεν θέλω. Μου φαίνεται ότι αν είναι να πάει μπροστά ο κόσμος, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε, και ξέρω ότι για τους άντρες είναι καλύτερα αν μας σέβονται βαθιά ως ίσες με αυτούς».
Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τον Γουάινστιν είπε ότι «ποτέ δεν μου ζήτησε να πάμε σε ξενοδοχείο. Δεν ξέρω πώς ζούσε τη ζωή του χωρίς να ξέρουν άλλοι τις προσωπικές στιγμές». Και για το περίφημο χαστούκι που έφαγε από τον Ντάστιν Χόφμαν εξήγησε: «ήταν όταν κάναμε το “Κράμερ εναντίον Κράμερ”. Είναι πολύπλοκο αυτό, γιατί είσαι ηθοποιός, είσαι στο γύρισμα μιας σκηνής, πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερος. Είμαι σίγουρη ότι, άθελά μου, έχω πονέσει κόσμο σε σκηνές σωματικής επαφής. Σ’ αυτό, υπάρχει ένα περιθώριο για συγχώρεση.
Αλλά, αυτή ήταν η πρώτη μου ταινία, ήταν η πρώτη μου σκηνή, στην πρώτη μου ταινία, και με χαστούκισε. Το βλέπετε στην ταινία. Υπερέβη τα όρια. Νομίζω, όμως, ότι αυτά διορθώνονται σήμερα. Και δεν γίνονται αυτό που λέμε “πολιτικά, ορθά”. Διορθώνονται. Και θα διορθωθούν γιατί ο κόσμος δεν τα ανέχεται πια».
localStorage.clear();
Πηγή