Ένας άνδρας ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταλάβει εάν είστε ντροπαλοί και ήρεμοι άνθρωποι ή σίγουροι και πεισματάρηδες, μέσα από μία οπτική ψευδαίσθηση.
Το αστέρι του TikTok, Τσαρλς Μέριοτ, μοιράζεται οπτικές ψευδαισθήσεις και τεστ προσωπικότητας στη σελίδα του, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν από κάτω για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων των ψευδαισθήσεών που αναρτά.
Σε ένα πρόσφατο βίντεο, ο Μέριοτ μοιράστηκε ένα έργο τέχνης που αποτελείται από απλές γραμμές σε βασικά χρώματα. «Τι είδατε πρώτα;» ρωτά ο TikToker, αφήνοντας το κοινό να μελετήσει για λίγο την εικόνα. Στη συνέχεια αποκαλύπτει τις δύο εικόνες που υποτίθεται ότι θα δουν οι θεατές: έναν κόκορα ή χείλια.
Τι είδατε στην οπτική ψευδαίσθηση; Κόκορα ή χείλια;
Σύμφωνα με τον δημιουργό του περιεχομένου, αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει μια μυστική αλήθεια για την προσωπικότητά σας. «Αν είδατε πρώτα τον κόκορα, σημαίνει ότι είστε αρκετά ντροπαλός» δηλώνει ο Μέριοτ. «Σας αρέσει η προσοχή μόνο όταν έχετε την κατάλληλη διάθεση».
Όσοι είδαν πρώτα το στόμα με τα χείλια, έχουν μια πολύ διαφορετική προσωπικότητα. «Αν είδατε πρώτα το στόμα, σημαίνει ότι έχετε αυτοπεποίθηση, είστε δυνατοί και ανεξάρτητοι» εξηγεί ο Μέριοτ. Αλλά και αυτό έχει ένα μειονέκτημα: «Μπορεί να είστε λίγο πεισματάρηδες και επιθετικοί όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς τα θέλετε» προσθέτει.
Εντυπωσιάστηκαν οι χρήστες του TikTok
Ορισμένοι από τους θεατές είπαν πως οι περιγραφές του Μέριοτ για το τι βλέπουν στην οπτική ψευδαίσθηση και τι δείχνει αυτό για την προσωπικότητά τους, τους ταιριάζει ακριβώς. «Είδα τον κόκκορα και ξέρω ακριβώς τι δεν είμαι (σίγουρη)» έγραψε μία χρήστης. «Θα μπορούσα να είμαι, αλλά δεν είμαι» πρόσθεσε.
Άλλοι πάλι σχολίασαν ότι δεν κατάφεραν να δουν τις δύο αυτές εικόνες. «Ακόμα προσπαθώ να δω τον κόκκορα» έγραψε ένας άλλος. «Είδα ένα στόμα να τρώει τον κόκκορα» εξομολογήθηκε ένας ακόμη. Ένας άλλος θεατής κατηγόρησε τον Μέριοτ πως επινοεί πράγματα. «Νομίζω ότι κοροϊδεύετε τον κόσμο» ανέφερε.
Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν πολλές οπτικές ψευδαισθήσεις που είτε ιντριγκάρουν το μυαλό μας είτε αποκαλύπτουν στοιχεία του χαρακτήρα μας. Όπως για παράδειγμα, μια ψευδαίσθηση που λέει πολλά για την πνευματική μας ηλικία ενώ υπάρχουν κι άλλες που μιλούν για τα ερωτικά μας.
Πηγή