Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι Βρετανοί θρηνούν, ενώ βιώνουν μια σειρά αλλαγών στο θρόνο που επηρεάζουν και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.
Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά τις 6 το απόγευμα, τοπική ώρα. Πέθανε στο Μπαλμόραλ, καθώς η κλονισμένη υγεία της επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες. Νωρίτερα είχε εκδοθεί ανακοίνωση, πρωτοφανής κίνηση του παλατιού, που ανέφερε ότι η κατάσταση της βασίλισσας είχε προκαλέσει ανησυχία στους γιατρούς. Αμέσως στο πλευρό της βρέθηκε σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, η οποία πέταξε άρον άρον για το Μπαλμόραλ.
Τι αλλάζει για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ
Με το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο ανέβηκε αυτόματα ο Κάρολος. Ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας πλέον, μέχρι και το απόγευμα ήταν διάδοχος του θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας. Οπως η Ελισάβετ υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, έτσι και ο Κάρολος υπήρξε ο μακροβιότερος διάδοχος του θρόνου και κάτοχος του τίτλου του πρίγκιπα της Ουαλίας (τον κληρονόμησε σε ηλικία 18 ετών).
Αυτομάτως, από το απόγευμα διάδοχος του θρόνου είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Πλέον, δεν είναι δούκας του Κέιμπριτζ, αλλά δούκας της Κορνουάλης, όπως και η σύζυγός του Κέιτ Μϊντλετον, δούκισσα της Κορνουάλης, και όχι δούκισσα του Κέιμπριτζ.
Δεν γίνεται αυτομάτως πρίγκιπας της Ουαλίας, καθώς αυτός ο τίτλος είναι ένα δώρο που γίνεται από τον βασιλιά.
Από τότε που γεννήθηκε το 1982, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου – δηλαδή δύο βήματα μακριά.
Δεύτερος στη σειρά διαδοχής είναι πλέον ο 9 ετών πρίγκιπας Τζορτζ.
Πηγή