Παρασκευή , 3 Ιανουάριος 2025

Τι μαγειρεύουμε την Πρωτοχρονιά: Μια εξωτική συνταγή για καλοτυχία και ευημερία από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό πιάτο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, απόλυτο must για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας και όχι μόνο.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει συγκεντρώσει συνταγές για κάθε περίοδο. Στο βιβλίο του Happy Buddha με ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια του στην Ασία, περιλαμβάνει την παρακάτω συνταγή, ένα πιάτο για ευημερία, καλοτυχία, αλλά και υγεία, όπως αναφέρει ο ίδιος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία εύκολη συνταγή που μπορεί να συνοδέψει το εορταστικό τραπέζι της παραμονής ή της Πρωτοχρονιάς.

Τα μαγαζιά είναι ακόμα ανοιχτά για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα, και η συνταγή εύκολη.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς θα δεις να σερβίρεται το yi mein, ένα είδος noodle αβγού που συμβολίζει την ευημερία, την τύχη και τη μακροζωία.

Νουντλς με κοτόπουλο και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

400 γρ. λεπτά νουντλς αυγού
200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
ηλιέλαιο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά
250 γρ. κινέζικο λάχανο
100 γρ. φύτρες φασολιών
1 κουτ. σούπας oyster sauce
1 κουτ. σούπας σόγια sauce
1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε. Κόψτε το κοτόπουλο και το κινέζικο λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Αφαιρέστε το κοτσάνι και τα σπόρια από την πιπεριά, κόψτε τη στη μέση και ύστερα κάθετα σε λωρίδες, κόψτε το κρεμμύδι σε μικρότερα, ακανόνιστα κομμάτια και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάλτε στο γουόκ 3-4 κουταλιές ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά και το ψιλοκομμένο φιλέτο του κρέατος. Αφήστε τα για λίγα λεπτά ώσπου να πάρουν χρώμα και μετά ρίξτε το κινέζικο λάχανο και τις φύτρες φασολιών. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 3-4′ και προσθέστε την oyster sauce, τη σόγια και τη ζάχαρη. Αφήστε τα σε δυνατή ένταση για 2-3′, προσθέστε τα νουντλς και το σουσάμι, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Τα βιβλία του Βαγγέλη Δρίσκα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή