Μπορεί η Λόρεν Σάντσεζ και η Κέιτι Πέρι να ήταν ενθουσιασμένες με την αποστολή της Blue Origin στο διάστημα μόνο για γυναίκες ωστόσο υπήρξαν και κάποιες αντιδράσεις.
Η Ολίβια Μαν, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι και η Ολίβια Γουάιλντ ήταν μερικές από τις διασημότητες που κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικρίνουν την ιστορική διαστημική εκτόξευση με επικεφαλής την αρραβωνιαστικιά του Τζεφ Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ, τη Δευτέρα.
Η Ολίβια Μαν, μάλιστα, ήταν από τους πρώτους σταρ που ειρωνεύτηκαν την αποστολή, νωρίτερα αυτό το μήνα. «Τι κάνουν;» είχε αναρωτηθεί η 44χρονη ηθοποιός στην εκπομπή «Today With Jenna & Friends» στις 3 Απριλίου.
Ολίβια Μαν: Είναι ιστορικό το γεγονός ότι θα πάνε μια βόλτα;
«Ξέρω ότι αυτό ίσως δεν είναι το πιο cool πράγμα που πρέπει να πω, αλλά υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που είναι τόσο σημαντικά στον κόσμο αυτή τη στιγμή». Και συνέχισε: « Ξέρω ότι αυτό θα ακουστεί πιθανώς αντιπαθητικό, αλλά είναι τόσα πολλά τα χρήματα για να πας στο διάστημα, ενώ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε τα αυγά».
«Ποιο είναι το νόημα; Είναι ιστορικό το γεγονός ότι θα πάνε μια βόλτα; Νομίζω ότι είναι λίγο αδηφάγο» πρόσθεσε συνεχίζοντας: «Η εξερεύνηση του διαστήματος έγινε για να προάγουμε τις γνώσεις και να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα. Τι θα κάνουν εκεί άνω που θα μας κάνει καλύτερους εδώ κάτω;».
Η Γουάιλντ, όπως η Μαν, αμφισβήτησε το κόστος της διαστημικής βόλτας της Blue Origin. «Δισεκατομμύρια δολάρια αγόρασαν μερικά καλά memes υποθέτω» έγραψε η ηθοποιός στα Insta Stories της μαζί με μια φωτογραφία της Κέιτι Πέρι να επιστρέφει στη Γη και να φιλάει το έδαφος.

Αλλά και το μοντέλο Έμιλι Ραταϊκόφσκι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ταξίδι αυτό και δήλωσε αηδιασμένη από την ιστορική αποστολή διάρκειας μόλις 11 λεπτών, στην οποία συμμετείχαν η Κέιτι Πέρι, η Λόρεν Σάντσεζ, η Γκέιλ Κινγκ, η ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα Αμάντα Νγκουγιέν, η πρώην επιστήμονας πυραύλων Αϊσα Μπόου και η σκηνοθέτης Κεριάν Φλυν.
Ξέσπασε η Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Για ποιο λόγο πήγαν αυτές οι γυναίκες στο διάστημα; Είμαι αηδιασμένη
«Αυτή η διαστημική αποστολή σήμερα το πρωί; Είναι μια μαλ@@@ χάσιμο χρόνου. Ξεπερνά ακόμα και την παρωδία» δήλωσε η Ραταϊκόφσκι σε ένα βίντεο στο TikTok. «Ότι νοιάζεσαι για τη Μητέρα Γη και πως είναι για τη Μητέρα Γη, και πας με ένα διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε και πληρώθηκε από μια εταιρεία που καταστρέφει μόνη της τον πλανήτη;»
Υπενθυμίζεται πως η Blue Origin ανήκει στον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.
Η Ραταϊκόφσκι συνέχισε, αναρωτώμενη για τον σκοπό αυτού του τόσο σύντομου διαστημικού ταξιδιού. «Κοιτάξτε την κατάσταση του κόσμου και σκεφτείτε πόσοι πόροι πήγαν για να μπουν αυτές οι γυναίκες στο διάστημα. Για ποιο λόγο; Ποιο ήταν το μάρκετινγκ; Και μετά να προσπαθήσουμε να το κάνουμε σαν… Είμαι αηδιασμένη, κυριολεκτικά είμαι αηδιασμένη».
Η απάντηση της Σάντσεζ και της Κινγκ
Ωστόσο, τόσο η 55χρονη Σάντσεζ όσο και η 70χρονη Κινγκ γνώριζαν τις επιφυλάξεις και τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν για τη διαστημική αυτή πτήση και απάντησαν σε ορισμένες από αυτές τις επικρίσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Γκέιλ Κινγκ είχε μάλιστα δηλώσει σε συνέντευξή της στο περιοδικό People πριν καν γίνει η πτήση, πως όποιος «ασκεί κριτική δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι συμβαίνει εδώ». «Όλοι μπορούμε να μιλήσουμε για την ανταπόκριση που λαμβάνουμε από νεαρές γυναίκες από νεαρά κορίτσια για το τι αντιπροσωπεύει αυτό», είπε η δημοσιογράφος, υπερασπιζόμενη το ταξίδι τους στο διάστημα.
Από την πλευρά της η Σάντσεζ, δήλωσε: «Θα ήθελα πολύ να έρθουν στην Blue Origin και να δουν τους χιλιάδες υπαλλήλους που δεν εργάζονται απλώς εδώ, αλλά βάζουν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτό το όχημα» είπε για τους επικριτές τους. «Αγαπούν τη δουλειά τους και την αποστολή και είναι μεγάλη υπόθεση γι’ αυτούς».
Και
συνέχισε: «Έτσι, όταν ακούμε τέτοια
σχόλια, απλά λέω, εμπιστευτείτε με. Ελάτε
μαζί μου. Θα σας δείξω περί τίνος
πρόκειται, και είναι, είναι πραγματικά
διαφωτιστικό».
Πηγή