Σάββατο , 30 Νοέμβριος 2024

H υψηλή γαστρονομία συναντά τον καφέ Nespresso

Με αφετηρία τη Λυών της Γαλλίας και μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, το Atelier Nespresso άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Αθήνα και υποδέχθηκε για δύο ημέρες τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας σε ένα σύγχρονο συμπόσιο με πρωταγωνιστή τον καφέ Nespresso.

Ο chef, Έκτορας Μποτρίνι

Το event πραγματοποιήθηκε στο Sotovikis Workshop, έναν πολυεπίπεδο χώρο δημιουργίας και έκθεσης του διακεκριμένου Έλληνα αρχιτέκτονα, Διονύση Σοτοβίκη. Το Sotovikis Workshop «μεταμορφώθηκε» για 2 ημέρες, ώστε να φιλοξενήσει μια αίθουσα γευσιγνωσίας καφέ, μια σύγχρονη κουζίνα με την υποστήριξη της εταιρίας Miele και ένα privé εστιατόριο.

Picture2_Atelier

Οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο chefs, Άγγελος Λάντος (Σπονδή) και Έκτορας Μποτρίνι (Etrusco, Botrini’s), δημιούργησαν αποκλειστικά για το Atelier Nespresso ξεχωριστά πιάτα, αντλώντας έμπνευση από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας τα οποία πάντρεψαν αρμονικά με τα αρώματα των Εκλεκτών Ποικιλιών καφέ Nespresso.

Picture4_Atelier
Ο sommelier, Απόστολος Πλαχούρας

Μοσχαράκι γάλακτος από τη φάρμα με ζωμό με μελίλωτο και σαμπαγιόν Nespresso Roma και Χτένια Ιονίου με υφές από καρότο και passion fruit με νύξεις Nespresso Dharkan ήταν μερικά από τα πιάτα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημοσιογράφοι, μέλη αλλά και συνεργάτες της Nespresso. O sommelier Απόστολος Πλαχούρας καθοδήγησε τους καλεσμένους στο ταίριασμα των πιάτων με το ιδανικό κρασί, απογειώνοντας τις γεύσεις και συστήνοντας σπάνια και ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά.

Picture5_Atelier

Το επιδόρπιο είχε την υπογραφή των δύο διακεκριμένων pastry chefs, Στέλιου Παρλιάρου και Δημήτρη Χρονόπουλου, οι οποίοι πρόσθεσαν γλυκές πινελιές σε ένα μοναδικό γευστικό τελετουργικό.

Το κοινό του Atelier παρακολούθησε ζωντανά την παρασκευή των πιάτων και ταυτόχρονα είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους δημιουργούς τους και να μυηθεί στα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας.

Picture6_Atelier
Ο pastry chef, Δημήτρης Χρονόπουλος

Σε μια συνάντηση γεύσης και αρωμάτων δεν θα μπορούσε να λείπει η γευσιγνωσία μοναδικών ποικιλιών καφέ. Η αρωματοποιός, Έφη Τσιρογιάννη, μοιράστηκε με το κοινό συμβουλές  για το πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της όσφρησης και να αναγνωρίζουμε τις βασικές αρωματικές ομάδες. Ακολούθησε η γευστική δοκιμή της σειράς Explorations 2, υπό την καθοδήγηση του Coffee Ambassador της Nespresso, Μιχάλη Καφατσάκη. Η σειρά Explorations 2 περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά σπάνιους καφέδες, τους Ethiopia Yirgacheffe και Colombia Aguadas.

Picture1_Atelier
Ο chef, Άγγελος Λάντος και ο pastry chef, Στέλιος Παρλιάρος

Στο Atelier Nespresso, ο καφές Nespresso πρωταγωνίστησε σε δημιουργίες διακεκριμένων σεφ, αποδεικνύοντας πως καφές και γαστρονομία μπορούν να είναι δύο έννοιες αλληλένδετες.

localStorage.clear();


Πηγή