Τους λόγους που οδήγησαν τον 45χρονο βοηθό πληροφορικάριου στην επίθεση με μαχαίρι στο Παρισι, ψάχνουν οι ερευνητές.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει μέχρι τώρα, δεν αποκλείουν οποιαδήποτε υπόθεση στην έρευνά τους για τη φονική επίθεση με μαχαίρι στην αστυνομική διεύθυνση στο Παρίσι.
Μάλιστα, η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας του Παρισιού ανέλαβε την έρευνα για τη φονική επίθεση με μαχαίρι στα κεντρικά της αστυνομίας στη γαλλική πρωτεύουσα, έγινε γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα.
«Υπό το φως των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι ερευνητές σε αυτό το στάδιο της έρευνας, η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας ανέλαβε το απόγευμα την έρευνα για τα γεγονότα που διαπράχθηκαν χθες στο αρχηγείο της αστυνομίας» είπε ένας αξιωματούχος από το γραφείο του εισαγγελέα.
Οι αξιωματούχοι δεν λένε ότι υπάρχει τρομοκρατικό κίνητρο πίσω από την επίθεση, όμως η απόφαση να παραδοθεί ο φάκελος σε εισαγγελείς της αντιτρομοκρατίας συνήθως υποδεικνύει μια διασύνδεση με την τρομοκρατία.
Μια δικαστική πηγή, με γνώση της υπόθεσης, σημείωσε πως ο εισαγγελέας αντιτρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα μετά την κατάθεση προσώπων του περιβάλλοντός του δράστη, μεταξύ άλλων της συζύγου του και την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του.
Όπως σας ενημέρωσε με παλαιότερη ανάρτηση το newsbeast.gr, ένας 45χρονος βοηθός πληροφορικάριος σκότωσε χθες Πέμπτη τρεις αστυνομικούς και έναν διοικητικό υπάλληλο μέσα στο κτίριο της αστυνομίας του Παρισιού προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από έναν αστυνομικό.
Γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο επιτιθέμενος είχε μεταστραφεί στο Ισλάμ πριν από 18 μήνες. Η επίθεση σημειώθηκε στο ιστορικό Ιλ ντε λα σιτέ στον ποταμό Σηκουάνα κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.
Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η γαλλική πρωτεύουσα συνταράχθηκε από βίαιες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες.
Συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις και πυροβολισμοί από ισλαμιστές μαχητές τον Νοέμβριο του 2015, στο θέατρο Μπατακλάν και άλλα σημεία στην περιοχή του Παρισιού είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι στις πιο φονικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πηγή