Σάββατο , 30 Νοέμβριος 2024

«Όχι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» επιμένουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, στο Μονακό ήταν «ιδιωτικού χαρακτήρα μετά από πρόσκληση αρχηγού κράτους, του πρίγκιπα του Μονακό» δήλωσε, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι μιλούν για προκλητική συμπεριφορά (του κ. Καμμένου) βουλευτές της ΝΔ, «που φημίζονται για τα συχνά τους ταξίδια στη Μύκονο, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε κότερο με τον δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη» προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στην αποδοχή πρόσκλησης από αρχηγό κράτους από τον πρόεδρο ενός κόμματος».

Ερωτηθείσα εάν ο κ. Καμμένος θα απαντήσει γι’ αυτό το θέμα στη Βουλή, απάντησε πως «είναι από τους πολιτικούς που πάντα εμφανίζεται στη Βουλή και πάντα απαντά. Άλλοι είναι που δεν εμφανίζονται και δεν απαντούν σε ερωτήσεις».

«Εν πάση περιπτώσει, για να κλείσουμε το θέμα, ο Πάνος Καμμένος πήγε φανερά, δεν κρύφτηκε όπως σε άλλες εποχές που γίνονταν ταξίδια στο Μονακό με lear jet που μαθαίναμε εκ των υστέρων, γιατί τσακώνονταν συμφέροντα, όπως για παράδειγμα ταξίδεψε στο Μονακό ο Γιώργος Παπανδρέου και αποκαλύφθηκε το ταξίδι εκ των υστέρων από τον Όμιλο Ψυχάρη» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το εάν αυτό το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με έξοδα του κ. Καμμένου, «καθώς σε αυτό θα στοχεύσουν οι βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν την σχετική ερώτηση» η κ. Παπαδοπουλου σημείωσε πως «σε ό,τι στοχεύουν θα πάρουν την απάντηση στη Βουλή. Ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι αυτά τα οποία υποστήριξε η κ. Παπαδοπούλου είναι ψευδή και πως ο ίδιος «δεν βρισκόταν σε κανένα κότερο του κ. Πρετεντέρη στη Μύκονο, αλλά σε ένα “φουσκωτό”, το οποίο στοιχίζει το ένα πεντηκοστό από όσο στοιχίζει το σκάφος του αρχηγού της».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το ζήτημα βρίσκεται στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι υπουργός Άμυνας, ούτε βρέθηκε ως υπουργός Άμυνας στο «φουσκωτό» του κ. Πρετεντέρη, αλλά «ως βουλευτής της αντοπολίτευσης».

«Ο κ. Καμμένος βρέθηκε στο Μονακό να δει τη “μεγάλη ζωή” ενώ είναι υπουργός Άμυνας της Ελλάδος και ενώ δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν αιχμάλωτοι στην Τουρκία, κατά δική του δήλωση. Και το έκανε, μάλιστα, την ίδια στιγμή που ο αρχηγός του και πρωθυπουργός του, κ. Τσίπρας, διαπραγματεύεται να παραδώσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Όταν τα κάνει αυτά ο κ. Καμμένος είναι συνταγματικό μας δικαίωμα να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Με αφορμή δύο αναρτήσεις του κ. Καμμένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο κ. Καμμένος «φέρνει τη χυδαιότητα στην πολιτική ζωή του τόπου».

Η κ. Παπαδοπούλου απάντησε ότι αντιπαρέρχεται τα περί χυδαιότητας, προσθέτοντας πως «ο κ. Γεωργιάδης πήγε ταξίδι με εκπρόσωπο της τέταρτης εξουσίας» και υπογραμμίζοντας ότι αυτά που γράφονται στην επερώτηση για το ταξίδι Καμμένου είναι «αστειότητες».

Εν μέσω έντονης φραστικής αντιπαράθεσης, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν εκπροσωπούν συμφέροντα, ούτε έβαλαν το χέρι στη μαρμίτα από τον αγκώνα».

Απαντώντας στις παρατηρήσεις ότι αυτό το ταξίδι έγινε εν μέσω του ανοικτού ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ, με τον κ. Καμμένο να μην έχει εκφράσει «εδώ και αρκετό καιρό» τη θέση των ΑΝΕΛ, η κ. Παπαδοπούλου υπενθύμισε ότι ο κ. Καμμένος πολύ πρόσφατα έδωσε συνέντευξη και τόνισε ότι «η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πάγια, από την ίδρυσή τους, και είναι “όχι” στη χρήση του ονόματος “Μακεδονία” ή παραγώγου αυτού».

Στην παρατήρηση ότι «άρα οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν με τν θέση της κυβέρνησης» επισήμανε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και αυτήν τη στιγμή η διαπραγματεύση είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας».

«Ας δούμε αν μπορούν και τα Σκόπια να αποδεχθούν τη συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes, γιατί είδαμε και τον Πρόεδρο των Σκοπίων χθες να λέει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί το erga omnes, για να δούμε αν μπορεί να οδηγηθεί όλη αυτή η διαπραγμάτευση σε λύση» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ως προς το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της πΓΔΜ, σημείωσε: «Ας έλθει μία λύση, αν έλθει, και ο τρόπος με τον οποίο θα υπερασπιστούμε τη θέση μας θα διαμορφωθει ανάλογα με τις εξελίξεις».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους δημοσιογράφους, η κ. Παπαδοπούλου επανέλαβε, ότι «οι ΑΝΕΛ δεν αποδέχονται τη χρήση του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου αυτού και η προϋπόθεση για όποιαδήποτε λύση είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η αλλαγή του Συντάγματος, γιατί δεν υπάρχει ούτε μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική ταυτότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα και βεβαίως η λύση να είναι erga omnes. Αυτά τα δύο είναι οι προϋποθέσεις που θέτει η ελληνική κυβέρνηση».

Όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, όπως «ο κ. Μητσοτάκης που είπε ότι είναι δύσκολη η λύση χωρίς χρήση του όρου “Μακεδονία”».

Επίσης, απέρριψε ότι οι ΑΝΕΛ «οχυρώνονται πίσω από τη μη εξεύρεση λύσης», σημειώνοντας ότι η θέση τους ήταν σαφής εξαρχής, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείσα εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για το θέμα της πΓΔΜ, απάντησε: «Ο καθένας θα συμμετάσχει ανάλογα με το τι του υπαγορεύει η συνείδησή του. Εγώ συμμετείχα και θα συμμετάσχω ξανά».

Η κ. Παπαδοπούλου καταδίκασε την απειλητική επιστολή που εστάλη τέως πρόεδρο του ΣτΕ, Ν Σακελλαρίου υπογραμμίζοντας ότι «η δικαστική εξουσία και οι δικαστικοί λειτουργοί που κάνουν το λειτούργημά τους με απόλυτη ηθική και αφοσίωση δεν είναι άνθρωποι που πρέπει να φοβούνται».

Τέλος, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι το κόμμα της και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησαν με στόχο την έξοδο από το μνημόνιο και την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. «Νια την επόμενη μέρα όλα θα αποφασιστούν μετά τις επόμενες εκλογές» κατάληξε.

localStorage.clear();


Πηγή