Το πολυβραβευμένο Samos Anthemis, ένα από τα γλυκά κρασιά της Σάμου, ενισχύει την διεθνώς υψηλή εικόνα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου και δίνει έναν ακόμη λόγο υπερηφάνειας στους αμπελοκαλλιεργητές του συνεταιρισμού για την ποιότητα της παραγωγής.
Με ένα ακόμη «ΧΡΥΣΟ» να προστίθεται στις πολλαπλές του διεθνείς διακρίσεις, επέστρεψε το Samos Anthemis από τον διαγωνισμό «Wine Olymp Awards 2018» που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 26 και 27 Μαΐου 2018 και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε.), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πολλών ακόμη φορέων.
Στο φετινό διαγωνισμό, 30 καταξιωμένοι στο χώρο του οίνου κριτές (οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου) αφού δοκίμασαν 208 δείγματα οίνων και 8 αμπελοοινικά αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο όχι μόνο απένειμαν ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στο εξαιρετικό SAMOS ANTHEMIS 2012 του ΕΟΣ Σάμου αλλά και ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Καλύτερου Επιδόρπιου Οίνου.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα αποτελέσματα του «Wine Olymp Awards 2018» δόθηκε «ειδική διάκριση σε ένα μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Μοσχάτο Λευκό, με την υψηλότερη βαθμολογία: Samos Anthemis 2012 – Ε.Ο.Σ. Σάμου».
Το Samos Anthemis, είναι ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης που ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Εξαιρετικά πολύπλοκο αρωματικά και με γεμάτη γεύση, πρόκειται για ένα κρασί με μοναδικό χαρακτήρα. Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των επιδόρπιων οίνων, χάρης στην έντονη γλυκύτητα του.
Αρώματα μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ, αποξηραμένων φρούτων και καρπών, με φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Ταιριάζει εξαιρετικά με δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής με έντονα γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα.
Ακόμη, με γλυκά ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το τέλος του δείπνου, συνοδεύει απολαυστικά ένα ελαφρύ πούρο.
samoswine.gr
localStorage.clear();
Πηγή