Πάνω από 330.000 ευρώ, φέρεται να αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε Αττική, Βοιωτία, Χαλκίδα, Λαμία, Αγρίνιο, Πρέβεζα και Αχαΐα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ένα από τα μέλη της οργάνωσης είχε αποκτήσει σχέσεις με αστυνομικούς και μάλιστα όπως αναφέρεται στη δικογραφία, σε υπηρεσίες «κλειδιά». Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερνε να ενημερώνεται αν τα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσε η οργάνωση – και συνεχώς ανανέωνε –απασχολούσαν τις διωκτικές αρχές.
Μάλιστα ο οδηγός του εκάστοτε οχήματος διαφυγής, βρισκόταν σε διαρκή ετοιμότητα, έξω από τα σπίτια στα οποία είχαν εισβάλει οι συνεργοί του, προκειμένου να διασφαλίσει την άμεση απομάκρυνσή τους.
Δέκα συλλήψεις μελών συμμορίας για κλοπές σε σπίτια -Εξιχνιάστηκαν 59 περιπτώσεις
Βίντεο-ντοκουμέντο από διάρρηξη σε φούρνο στη Βάρη -Πέντε συλλήψεις μελών συμμορίας [βίντεο]
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η προσαγωγή του Σ.Δ., ο οποίος χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενου του Ιρακινού G.S.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε χρησιμοποιηθεί σε κλοπή στην περιοχή της Ηλιούπολης.
Πως βοηθούσε τη συμμορία ο Ανθυπαστυνόμος
Ο Ιρακινός, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, επικοινώνησε με τον Ανθυπαστυνόμο Α.Φ., που υπηρετούσε σε τμήμα Ασφαλείας στα Βόρεια, με στόχο να τον ενημερώσει αν το αυτοκίνητο «απασχολούσε», με τον αστυνομικό να τον ενημερώνει, πως δεν «απασχολεί».
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ήταν εκείνος ο οποίος για λογαριασμό της οργάνωσης, αναζητούσε στο σύστημα της Αστυνομίας, συγκεκριμένες πινακίδες οχημάτων, τα οποία τους ενδιέφεραν και μάλιστα στη δικογραφία περιλαμβάνονται σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα στα οποία αναγράφονται όλες οι αναζητήσεις στις οποίες είχε προβεί.
O Ιρακινός, κατά τις συνομιλίες που είχε με άλλα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσε λέξεις όπως: «Διοικητής», «Μεγάλος», κ.α. , δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι διατηρούσε σχέσεις με «υψηλόβαθμα» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων αστυνομικών, μέχρι στιγμής.
Πηγή