Τρίτη , 7 Ιανουάριος 2025

Εμβληματική gaming εταιρία αντιμετωπίζει μια περίεργη κατηγορία

Τη Riot Games την ξέρουν καλά όλοι οι gamers του πλανήτη, καθώς είναι αυτή που μας χάρισε ένα από τα δημοφιλέστερα videogames του κόσμου, το ανεπανάληπτο League of Legends!

Μόνο που αυτή τη φορά μονοπωλεί την ειδησεογραφία για κάτι εντελώς διαφορετικό και εξόχως σκοτεινό, καθώς κατηγορείται με αγωγή πως έχει φτιάξει μια «αντρική κουλτούρα» στο εσωτερικό της, απαρτίζοντας τελικά ένα σεξιστικό μέρος καθόλου φιλικό στις γυναίκες.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

Τις γυναίκες υπαλλήλους, που αξιολογούνται με βάση την ομορφιά τους, ακούνε διαρκώς πως «το όχι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη όχι» και λαμβάνουν τόνους φωτογραφιών με αντρικά γεννητικά όργανα!

Η Riot Games μηνύθηκε λοιπόν από δύο πρώην υπαλλήλους της, καθώς έχει μετατραπεί σε σεξιστικό παράδεισο που υποβάλει τις γυναίκες σε συνεχή σεξουαλική παρενόχληση και ασύμμετρες μισθολογικές διαφορές. Οι πρώτες αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί στο στρατηγείο της Riot κατέφτασαν τον Αύγουστο και η εταιρία είχε απολογηθεί μάλιστα με ανακοινωθέν στους τωρινούς και παλιότερους υπαλλήλους της.

Οι δύο γυναίκες που κινήθηκαν νομικά κατά της εταιρίας (μία πρώην και μία νυν εργαζόμενη) για διακρίσεις φύλου και σεξουαλική παρενόχληση περιγράφουν λεπτομερώς πλήθος περιστατικών ανάρμοστης συμπεριφοράς, με διακίνηση φωτογραφιών με ανδρικά γεννητικά όργανα στα γραφεία και αυτή τη διαβόητη λίστα με τις «πιο καυτές γυναίκες υπαλλήλους» που κυκλοφορεί.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και οι ενάγουσες ισχυρίζονται πως η Riot όχι μόνο έκανε διακρίσεις στους μισθούς τους, αλλά και έκανε την καριέρα τους να βαλτώσει στη βάση του φύλου τους. Μετά την αγωγή μάλιστα, περισσότεροι από 20 υπάλληλοι της εταιρίας επιβεβαίωσαν την κριτική και την «αντρική κουλτούρα» που επικρατεί.

Ακόμα και κατά του συνιδρυτή και γενικού διευθυντή Brandon Beck στρέφεται η αναφορά, κατηγορώντας τον ότι έχει κάνει σλόγκαν στα meetings τη φράση «το όχι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη όχι», γενικεύοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους της.

Τον τελικό λόγο θα έχει το δικαστήριο…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή