Κυριακή , 5 Ιανουάριος 2025

Η Βουλγαρία επενδύει στον πλωτό σταθμό LNG FSRU της Αλεξανδρούπολης

Πριν λίγες ημέρες, η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Temenuzhka Petkova είχε δηλώσει: «Όταν μιλάμε για την διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας, θα πρέπει να σημειώσουμε τη συμμετοχή μας στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης».

Σήμερα, 30 Νοεμβρίου, το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Ενεργειακή Στρατηγική της χώρας όπου ρητά αναφέρεται ότι η κρατική εταιρεία Bulgartransgaz (Διαχειριστής Βουλγαρικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) θα συμμετάσχει στο έργο του πλωτού σταθμού LNG FSRU της Αλεξανδρούπολης που αναπτύσσεται από την εταιρεία Gastrade με στόχο την διεύρυνση των πηγών φυσικού αερίου της χώρας και την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094545114-0’); });

Έτσι, η Βουλγαρία μπαίνει και επίσημα στο εμβληματικό έργο του LNG στην Αλεξανδρούπολη Με στόχο την «αξιόπιστη, αποτελεσματική και καθαρότερη ενέργεια», 162 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των τροπολογιών (10 απείχαν, κανένας κατά) και άναψαν το πράσινο φως για την είσοδο της χώρας τους στο ενεργειακό project που έχει μεγάλη σημασία για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στόχος της Βουλγαρίας είναι να εξασφαλίσει τον ενεργειακό της ανεφοδιασμό και θα συνδέσει τα δίκτυά της με αυτά της Ελλάδας μέχρι το 2020.

Το έργο το αναπτύσσει η GASTRADE A.E.. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που μελετά, σχεδιάζει, κατασκευάζει, λειτουργεί και εκμεταλλεύεται υποδομές φυσικού αερίου. Η GASTRADE αναπτύσσει το Έργο του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) «Τερματικού ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας» στην Αλεξανδρούπολη.

Το Έργο θα διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην διεύρυνση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, στην προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή, στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών καθώς και στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου καθώς και των Περιφερειακών και Διευρωπαϊκών Συστημάτων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή