Η Notion είναι μια εφαρμογή με εργαλεία εταιρικής διαχείρισης και επικοινωνίας που σημειώνει πολύ καλή πορεία.
Προσφάτως μάλιστα άλλαξε επαγγελματική έδρα, μόνο που παρέλειψε να αλλάξει τη διεύθυνσή της στο Google Maps.
Γιατί; Γιατί οι επενδυτές συνωστίζονται καθημερινά στην πόρτα της, θέλοντας να μιλήσουν με τον γενικό! «Δεν έχουμε αλλάξει ακόμα τη διεύθυνσή μας από την παλιότερη», λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος, Ivan Zhao, στο Business Insider.
Το τρικ δεν τον έχει σώσει όμως από τα αιτήματα για χρηματοδοτήσεις που συνεχίζουν να πέφτουν βροχή, καθώς τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπάνε. Κάθε επενδυτική φίρμα που σέβεται τον εαυτό της αναζητεί μια ευκαιρία να βάλει πόδι στο startup: «Μας κολακεύουν, πιστεύουν πραγματικά σε μας», λέει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής, ο οποίος αρνείται όμως ευγενικά όλα αυτά τα εκατομμύρια που στρώνουν στα πόδια του.
Αυτός και η ομάδα των 11 υπαλλήλων του θέλουν για την ώρα να «διατηρήσουμε ένα χαμηλό προφίλ» στο νέο τους στρατηγείο στο Σαν Φρανσίσκο, τη διεύθυνση του οποίου περιφρουρούν ως επτασφράγιστο μυστικό.
Ο βασικός χρηματοδότης της προσπάθειας, ο επενδυτής Josh Kopelman, επιβεβαίωσε μάλιστα το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον γύρω από την εταιρία, λέγοντας πως τα τηλεφωνήματα στον Zhao έχουν γίνει πια αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς του.
Γιατί όμως όλος αυτός ο χαμός; Η Notion έχει πράγματι μεγάλες προοπτικές, αντικαθιστώντας μια σειρά από παραδοσιακές εφαρμογές γραφείου με μια ολοκληρωμένη σουίτα «όλα σε ένα». Η πιο απλή εκδοχή της παρέχεται μάλιστα δωρεάν, πόσο μάλλον που η ακριβότερη υπηρεσία της κυμαίνεται στα 16 δολάρια τον μήνα, ένα ποσό που κάθε επιχείρηση μπορεί να διαθέσει.
Μόνο που ο CEO απαντά για την ώρα με αυτό το «δεν ενδιαφερόμαστε»! Δεν θέλει δηλαδή άλλα κεφάλαια, καθώς τηρεί για την ώρα στάση αναμονής και αφήνει την εφαρμογή να κάνει τη δουλειά της.
«Πώς θα μας βοηθήσουν όλα αυτά τα εξτρά κονδύλια να αναπτυχθούμε;», λέει χαρακτηριστικά ο Zhao, «για την ώρα, όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ομάδας και το μοντέλο της διανομής μας. Περισσότερα κεφάλαια δεν θα κάνουν κατ’ ανάγκη καλύτερα ή γρηγορότερα αυτά τα πράγματα»…
Πηγή