«Ο πρωθυπουργός έχει κάνει μια δήλωση σε ευρωπαϊκά Μέσα ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο αυτής της χώρας. Συμφωνούμε, αλλά για να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, θα πρέπει να φύγουμε από το κομματικό κράτος και να δώσουμε προτεραιότητα στον πολίτη. Και δεν εννοώ μόνο στο ζήτημα της οικονομίας, όπως λιγότεροι φόροι.
Μιλάω και στο επίπεδο των δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, εμείς επιμένουμε στο δικαίωμα της ψήφου των ανθρώπων που φεύγουν στο εξωτερικό, να μπορούν να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές και στα άλλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Θα πρέπει να πιστέψουμε στον Έλληνα πολίτη, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πιστεύουμε στο κομματικό κράτος.
Το Ποτάμι επιμένει στην ανάγκη να υπάρχει ένας ισχυρός βραχίονας στο κράτος αλλά είναι κάθετα αντίθετο στο κομματικό κράτος που καταδυναστεύει τον Έλληνα πολίτη» δήλωσε από τη Ναύπακτο ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το άρθρο του πρωθυπουργού στην ελληνική έκδοση του Economist.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία, αναφέρθηκε στην τρέχουσα αξιολόγηση εκτιμώντας ότι ο χρόνος της χώρας για άλλη μια φορά τελειώνει. «Θα πρέπει η κυβέρνηση πολύ σοβαρά να ασχοληθεί με το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης και να έχουμε αποτελέσματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Αυτά που κινδυνεύουμε να χάσουμε είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουμε να κερδίσουμε εάν καθυστερήσουμε κι άλλο κι αν επαναλάβουμε τα λάθη του 2015. Το κόστος κάθε φορά αποτιμάται και σε σχέση με την καθυστέρηση.
Σας θυμίζω ότι τι 2015 δώσαμε μια μεγάλη μάχη στη Βουλή να υπογράψει η κυβέρνηση μια συμφωνία πολύ πιο γρήγορα και πριν καταρρεύσουν οι τράπεζες. Κατέρρευσαν οι τράπεζες και υπογράψαμε ένα μνημόνιο πολύ χειρότερο από οποιαδήποτε συμφωνία μας είχαν προτείνει μέχρι τότε».
Τέλος για τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ εκτίμησε ότι ο κόσμος της προοδευτικής παράταξης, ο κόσμος του κέντρου δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των κομματικών μηχανισμών και των παλιών προσωπικοτήτων.
«Νομίζω ότι αυτό που θέλει είναι να του δοθεί η δυνατότητα να εκλέξει την ηγεσία του ο ίδιος ο κόσμος. Να μην προκύψει μια ηγεσία μέσα από στημένα συνέδρια και μέσα από μηχανισμούς, αλλά να έχουν το θάρρος οι υποψήφιοι να κατέβουν στην κοινωνία και η κοινωνία του κέντρου να βγάλει τον ηγέτη του κέντρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή