Τρίτη , 7 Ιανουάριος 2025

Κουντουρά: Σημαντική αύξηση των γάλλων τουριστών στην Ελλάδα

Στο 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ «Τουρισμός: Στρατηγικός Τομέας Ανάπτυξης» που διοργάνωσε το Ελληνο-Γαλλικό Επιμελητήριο στην Αθήνα, παραβρέθηκε και μίλησε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία στάθηκε στις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης νέων συνεργασιών και επενδύσεων στον τουρισμό. Όπως είπε, Ελλάδα και Γαλλία συνδέονται με σχέσεις φιλίας, εμπιστοσύνης και μακρόχρονης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Στο σημείο αυτό, η υπουργός αναφέρθηκε στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τη Γαλλία, υπογραμμίζοντας ότι το 2017 καταγράφεται αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με το 2016 στις αφίξεις Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα, που αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,9 εκατομμύριο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Συνολικά, όπως είπε, την τελευταία τριετία, η αύξηση στην τουριστική κίνηση από τη Γαλλία ξεπέρασε το 30%, που αντιστοιχεί σε 500.000 επιπλέον αφίξεις Γάλλων στην Ελλάδα. Για τη φετινή χρονιά εκτίμησε ότι οι συνολικές αφίξεις στην Ελλάδα θα φτάσουν τα 30 εκατομμύρια μαζί με τους επισκέπτες της κρουαζιέρας.

Παράλληλα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτενή αναφορά έγινε στη σημαντική αύξηση των τουριστικών επενδύσεων τα δύο τελευταία χρόνια και στο φιλικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για νέες επιχειρηματικές κινήσεις, συνέργειες και συνεργασίες στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα. Η υπουργός σημείωσε ότι οι επενδυτικές προτάσεις για τον κλάδο του τουρισμού ανέρχονται σε 300, εκ των οποίων οι 254 εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο και απλώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ο ΕΟΤ, ως φορέας υλοποίησης της επικοινωνιακής στρατηγικής, έχει υλοποιήσει ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα παγκόσμιας προώθησης και προβολής, με ενισχυμένη παρουσία στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προβολή στις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, στα παραδοσιακά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μεικτή διαφήμιση, συνδιαφήμιση, διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης και σειράς προωθητικών δράσεων.

Κλείνοντας η υπουργός αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που οδήγησαν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού και την ισχυροποίηση της διεθνούς εικόνας της χώρας, μέσα από σημαντικές κατακτήσεις που περιλαμβάνουν την ενεργή θεσμική εκπροσώπηση σε διεθνείς οργανισμούς, τη συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου συναντήσεις για τον τουρισμό παγκοσμίως και τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα.

Η τουριστική εμπειρία μεγάλου αβαντάζ της χώρας

Στην παρέμβασή του, το μέλος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Στυλιανόπουλος, εστίασε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και την τουριστική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΣΕΤΕ υποστηρίζει τη σύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή και, όπως είπε ο κ. Στυλιανόπουλος, οι δυο αυτοί τομείς είναι εξαιρετικά κρίσιμοι πυλώνες για τον εμπλουτισμό της προσφερόμενης εμπειρίας. «Η διασύνδεση, όχι μόνο αυξάνει δυνητικά τις ευκαιρίες για εγχώρια παραγωγή, δημιουργία νέων αγορών και ανάπτυξη ποιοτικών προϊόντων, αλλά προσφέρει και ευκαιρίες για την ανάδειξη προορισμών, μέσω της δημιουργικής παραγωγής, της διάθεσης και εμπορίας τοπικών προϊόντων, της γαστρονομίας και της βιωματικής εμπειρίας», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον παγκόσμιο τουρισμό

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος Temes, επεσήμανε ότι το Costa Navarino κάνει πράξη την επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν, τονίζοντας ότι οι ξενοδοχειακές υποδομές λειτουργούν ήδη 10 μήνες, ενώ από το 2018 και το 2019 θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον παγκόσμιο τουρισμό ο κ. Θεοδωρίδης έθεσε στο συνέδριο το ζήτημα της εισόδου των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη που, όπως είπε, θα αλλάξει τα δεδομένα στον εισερχόμενο τουρισμό και στην Ελλάδα. Για τα επόμενα χρόνια ανάφερε ότι οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμύριο.

localStorage.clear();


Πηγή