Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Κούνεβα: Είμαστε ένα νετρόνιο μέσα στο σύμπαν

Tη σημασία της συμπόνιας και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο εξήρε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, στους μαθητές του 1ου Λυκείου Υμηττού, στο πλαίσιο εκδήλωσης κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

«Για να κατανοήσουμε γιατί υπάρχει η βία και ο ρατσισμός στην κοινωνία μας, πρέπει να δούμε τις αντιδράσεις, ο καθένας του εαυτού του. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι είμαστε: Ένα νετρόνιο μεσα στο σύμπαν. Ένα νετρόνιο που πρέπει να συνυπάρξει με τόσα άλλα εκατομμύρια νετρόνια στο σύμπαν», ανέφερε η κ. Κούνεβα.

Η ευρωβουλευτής ανέπτυξε τη σκέψη της πάνω στη σημασία των Αρχών που λαμβάνει κανείς από την οικογένειά του, καθώς, ανάλογα με αυτές τις προσλαμβάνουσες, ο καθένας δέχεται και αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του.

«Είναι πολύ σημαντική η “τροφή” που παίρνουμε από το σχολείο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «όλα καταλήγουν στην παιδεία, αλλά και στη δική μας θέληση. Οι καθηγητές μπορεί να μας διδάσκουν πράγματα, αλλά το θέμα είναι εμείς σε τι θέση είμαστε να δεχτούμε αυτά που μας διδάσκουν» είπε.

Η κ. Κούνεβα τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, «τα καταφέρνει πολύ καλά». Το απέδειξε, όπως είπε, και στη δική της περίπτωση («Όλα τα έκανε η κοινωνία για μένα, εγώ δεν είχα δύναμη ούτε να μιλήσω»), αλλά και τώρα, στο προσφυγικό. «Την ίδια αλληλεγγύη τη βλέπουμε τώρα και στο προσφυγικό. Δεν συμβαίνει τίποτα παρόμοιο αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη», υποστήριξε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των μαθητών, η κ. Κούνεβα επανέλαβε ότι δεν έχει θυμό για την επίθεση που είχε δεχθεί και ότι δεν μετανιώνει για τη δράση της ως συνδικαλίστρια, γιατί βοήθησε συναδέλφους και συνανθρώπους της.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτήθηκε από τους μαθητές όταν, απαντώντας στην ερώτηση «τι θα θέλατε να αλλάζατε στον κόσμο», είπε: «Να μην υπάρχουν χρήματα και τράπεζες». Στη συνέχεια, εξήγησε ότι η κοινωνία δεν χρειάζεται ανταγωνιστικότητα, αλλά ανθρωπιά. «Ο ανταγωνισμός έχει φέρει ανισότητα, φτώχεια, πολέμους, αδυναμία στην κοινωνία. Το λέω εδώ και χρόνια, ότι η ανταγωνιστικότητα δεν θα πρέπει να είναι ο δείκτης που θα παρακολουθούμε για να βλέπουμε την ποιότητα της δουλειάς του καθενός», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πάει «για να έχουν τα παιδιά μας μία άλλη, καλύτερη ζωή».


Πηγή