Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Κύρτσος: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση ανατροπής της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες

«Μία επικράτηση της κεντροδεξιάς στη Γαλλία και η επανεκλογή της Μέρκελ στη Γερμανία θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση του γαλλογερμανικού άξονα στην Ε.Ε., που σήμερα απειλείται από την ακροδεξιά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε: «Το ότι τα μέτρα ελάφρυνσης ήταν απαραίτητα στην Ελλάδα μπορεί να μην το καταλαβαίνουν οι 10 από τους 19 της Ευρωζώνης».

«Θα ήταν καλύτερο να υπάρχουν σαφείς θέσεις και συνεννόηση και ας χάνονταν τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας ότι αρνητική ήταν η αντίστοιχη επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 πριν την είσοδο στα μνημόνια, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά το 2014, χωρίς κανένα όφελος στις ευρωεκλογές», πρόσθεσε ο κ. Κύρτσος.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση ανατροπής της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες, καθώς όλοι κατά βάση είναι χαρούμενοι μετά την επίτευξη συμφωνίας το καλοκαίρι του 2015, αλλά από την άλλη εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν πιστεύει πλήρως το σύνολο των μέτρων που εφαρμόζει».

«Έτσι, θέλουν να είναι καλυμμένοι πολιτικά, καθώς δέχονται πιέσεις στο εσωτερικό, όπου κατηγορούνται ότι είναι χαλαροί ως προς το ελληνικό πρόγραμμα, όπως συμβαίνει στη Γερμανία, όπου φιλελεύθεροι και AfD πλαγιοκοπούν την Μέρκελ.

Το λάθος στην Ελλάδα είναι ότι θεωρούμε ότι έχουμε το αποκλειστικό προνόμιο των εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών», σημείωσε ο κ.Κύρτσος.

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, επισήμανε ότι «Η βόρεια Ευρώπη νιώθει να απειλείται από το ανθρώπινο ποτάμι που εισέρρευσε το 2015 στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ ειδικά η Γαλλία αισθάνεται επιπρόσθετα μειωμένη καθώς βλέπει να χάνει τον ηγετικό της ρόλο.

Το καλύτερο σενάριο θα είναι να αναδειχθεί τελικά κεντροδεξιός πρόεδρος στη Γαλλία και να αντέξει τις πιέσεις η Μέρκελ παραμένοντας στην καγκελαρία, ώστε ένας νέος γαλλογερμανικός άξονας να πραγματοποιήσει μία κεντροδεξιά επανεκκίνηση που θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης, μεταξύ τους και την ελληνική κρίση».


Πηγή