Μετωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με δηλητηριώδεις αιχμές εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στάση του στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων με τη Γαλλία.
Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο πρωθυπουργός, έδωσε απαντήσεις στο θέμα των υποκλοπών, λέγοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για όσα καταγγέλλονται.
«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο. Ο καθένας στον ρόλο του» τόνισε χαρακτηριστικά.
Μητσοτάκης: Αμφισβητούν ακόμη και την ακεραιότητα των εκλογών -Ο αριστερός τραμπισμός στο μεγαλείο του
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι παράταξη, αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και που ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Για να προσθέσει: «Γι’ αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας ακόμη και το σημαντικότερο κεκτημένο της ίδιας της μεταπολίτευσης: Την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε μάλιστα μια ρήση του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Θέλουν να πείσουν ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας, αυτοί ακριβώς που την απειλούν».
Υψώνοντας τους τόνους ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως την ώρα που υποδεχόμασταν δύο ακόμη γαλλικά μαχητικά Rafale, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γάλλο πρέσβη και τον απείλησε ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία, αν δεν υπάρχει, λέει, ελληνική προστιθέμενη αξία. Μάλιστα. Θα ανατινάξει δηλαδή μια εθνική επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: Την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων που ασφαλώς δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία. Πώς εννοεί λοιπόν ο κ. Τσίπρας την εγχώρια προστιθέμενη αξία για την οποία μίλησε; Μόνο σε μεσάζοντες αυτή παραπέμπει.
«Πώς αντιλαμβάνεται αλήθεια την τροποποίηση μιας αμυντικής εταιρικής σχέσης με μια συμμαχική χώρα; Τι θα γίνει δηλαδή, εάν δεν συμφωνήσει εν θα παραλάβουμε τα υπόλοιπα μαχητικά, οι φρεγάτες Bellh@ra θα μείνουν μισοχτισμένες στα ναυπηγεία; Από το “go back μαντάμ Μέρκελ” πήγε δηλαδή στο “go back μίστερ Μακρόν”». Για να προσθέσει απευθυνόμενος πάντα στον Αλ. Τσίπρα: «Πώς τολμά να κάνει κάτι τέτοιο ειδικά τώρα; «Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια με την ίδια του την πατρίδα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα, όταν ο ίδιος αποδεικνύεται ηθικό μειονέκτημα».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε εξωθεσμικά κέντρα.: «Είμαστε εμπόδιο σε κάποιους λίγους, ισχυρούς. Αλλά δεν πειράζει. Είμαστε με τους πολλούς. Άλλο το τεραίν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων.Και όποιος υτα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την πολιτική ζωή. Η κυβέρνηση έχει πει ότι θέλει συμμάχους τους επιχειρηματίες. Αλλά ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Ας μην αμφισβητήσει κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας. Έχω προτείνει άλλωστε στον κ. Τσίπρα να δοκιμάσει τη δική του εμβέλεια καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας αλλά δεν τολμά. Και σε αυτούς που ζητούν να μην κάνω όσα έχω δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό τους λέμε όχι “ευχαριστώ”. Επαναλαμβάνω προε κάθε κατεύθυνση: Ο καθένας τον ρόλο του».
Πρόσθεσε δε: «Σε όσους θέλουν την Ελλάδα Μπανανία, τους απαντώ “λάθος διεύθυνση”. Και σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις τους προειδοποιώ: Θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ».
Μητσοτάκης: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη που θα κάνει ότι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από την δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ήμασταν πολύ ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε επιχειρησιακή αστοχία, αναγνωρίστηκαν ευθύνες. Πρώτος εγώ τις ανέλαβα και μίλησα για αυτές, προχωρήσαμε αμέσως σε μια πρώτη θεραπεία, αυξάνοντας τα φίλτρα ελέγχου στις νόμιμες επισυνδέσεις, ενεργοποιήθηκαν και η δικαιοσύνη και η βουλή, πρωτοβουλίες που αναγνώρισε ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA όταν ήρθε εδώ και είχε ουσιαστικές συζητήσεις με πολλούς κρατικούς αξιωματούχους» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών και ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που ρητά απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της.
Πηγή