Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στο «θρίλερ» της υπόθεσης θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.
Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών συνεχίζονται πυρετωδώς και πλέον βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, προκειμένου να αποδειχθεί εάν πρόκειται ή όχι για εγκληματική ενέργεια.
Πάτρα: Φτάνει η στιγμή για την ενημέρωση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ κοντά η στιγμή που ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, θα ενημερώσει την Αστυνομία για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-ιστολογικών εξετάσεων που πιθανότατα έχουν ήδη βγει, ενώ στη συνέχεια θα συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική του έκθεση, κάτι το οποίο αναμένεται πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, αναμένεται και το πόρισμα της τριμελούς Άτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας. Μία γνωμοδότηση που θα επαναπροσδιορίσει τα αίτια θανάτου του παιδιού.
Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα: Ποια στοιχεία έχουν στα χέρια τους οι αρχές
Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν ήδη συλλέξει πολλές και σημαντικές καταθέσεις γιατρών.
Πρόκειται για 50 και πλέον γιατρούς και νοσηλευτές που θα καταθέσουν συνολικά, οι οποίοι έχουν γνώση του ιατρικού ιστορικού της Μαλένας και της Τζωρτζίνας και μπορούν να συνεισφέρουν στην πορεία της έρευνας.
Μια έρευνα που, παρά ορισμένες διαρροές οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γίνεται υπό άκρα μυστικότητα.
Τι είπαν στο iefimerida αρμόδιες πηγές
Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις αρμόδιων πηγών στο iefimerida.
«Αν δεν υπήρχαν οι αιτίες θανάτου για τα δύο πρώτα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή, αυτό το έργο θα ήταν πιο εύκολο», τόνισαν με νόημα.
Από τη μεριά του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο iefimerida εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη των πραγμάτων: «Ο ιατροδικαστής δεν είναι δουλειά του να καταγράφει παθολογικά ευρήματα, μελετά, κάνει έναν προσεκτικό έλεγχο, λαμβάνει υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα. Ο κόσμος από αυτή την ιστορία πρέπει να έχει τη βεβαιότητα ότι έγινε το σωστό, ότι οι ιατροδικαστές έδωσαν απαντήσεις. Αλίμονο από όλη την ιστορία αν βγει μια απάντηση ”μεσοβέζικη”. Δεν μπορεί να βγει μια νέα έκθεση με νέα ερωτηματικά».
Τι δηλώνει η πλευρά των γονιών -Για «κανιβαλισμό σε βάρος της μητέρας» κάνει λόγο ο δικηγόρος Λύτρας
Η πλευρά των γονιών των τριών κοριτσιών, ωστόσο, αισθάνεται ότι αδικείται κατάφορα με τα όσα λέγονται, ακούγονται και δημοσιεύονται.
Ενδεικτική είναι άλλωστε η τοποθέτηση του δικηγόρου της οικογένειας από την Πάτρα, Απόστολου Λύτρα, ο οποίος «ξεσπάθωσε» ενάντια σε εκείνους που κατηγορούν τους δύο γονείς, κάνοντας λόγο για κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Λύτρας απάντησε για το εάν η μητέρα αισθάνεται πίεση και για το τι έχει πει σε εκείνον.
«Η μητέρα έχει μιλήσει δύο φορές σε μια τηλεοπτική εκπομπή τηλεφωνικά και έχει δώσει και μια συνέντευξη. Όλα τα υπόλοιπα που βλέπετε και ακούτε, ότι μίλησαν μαζί της, κάρτες με τα λεγόμενά της που αναπαράγονται, δεν ισχύουν».
Συνεχίζοντας, ο κ. Λύτρας είπε ότι πρέπει να επέμβει και το ΕΣΡ, ενώ τόνισε πως «υπάρχει ένας δημοσιογραφικός κανιβαλισμός, με πράγματα που δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως ότι το τρίτο παιδί έφαγε τσιγάρα και νοσηλεύθηκε επί 30 ημέρες στην Εντατική. Δημοσιογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες από το νεκροτομείο. Άλλος δημοσίευσε προσωπικά ιατρικά δεδομένα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Υπάρχουν και “μάρτυρες” που εμφανίζονται και δεν έχουν καμία σχέση με το ζευγάρι, ότι είναι φίλοι τους και κάνουν δηλώσεις».
Λύτρας: «Δεν έχουμε καν κατηγορούμενο» στην υπόθεση της Πάτρας
Ο κ. Λύτρας ανέφερε για την υπόθεση της Πάτρας πως κάποιοι θα λογοδοτήσουν, «σας δίνω τον λόγο μου», και επισήμανε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «ανθρωποφαγία». Ακόμη, είπε «δεν έχουμε καν κατηγορούμενο στην υπόθεση, δεν μιλάμε καν για τεκμήριο αθωότητας».
Για τη μητέρα των τριών κοριτσιών είπε πως δέχεται υβριστικά μηνύματα και ότι «δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της. ”Φόνισσα” τη λένε, ”εγκληματία” τη λένε, ότι ”σκότωσε τα παιδιά της” λένε». Μάλιστα, ανέφερε πως ο κ. Λέων, «ο πρόεδρος της εταιρείας του, όχι πρόεδρος των ιατροδικαστών», έκανε λόγο για μη ασφυκτικό θάνατο (για την Τζωρτζίνα). «Ήδη το διάβασα, ότι όλοι δεν μίλαγαν για ασφυξία. Θα τρελαθούμε!», επισήμανε.
«Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο. Εμείς από την πρώτη στιγμή περιμένουμε να βγουν όλες οι εξετάσεις» είπε ο Απόστολος Λύτρας, λέγοντας ακόμη πως «ο πατέρας, που δεν “φωτογραφίζεται” πουθενά, μου μετέφερε ότι η σύζυγός του πρόκειται για μια εξαιρετική μητέρα που ήταν διαρκώς πάνω από τα παιδιά της. Εδώ προσπαθούν να βγάλουν αυτή τη γυναίκα ότι δεν αγαπούσε τα παιδιά της. Ακούσαμε και από σοβαρό Μέσο ότι άργησε να πάει στην κηδεία του παιδιού τους, γιατί έπινε καφέ».
Για το γεγονός ότι εμφανίζεται πολύ σίγουρος και δεν κρατά ούτε μια επιφύλαξη, όπως σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο δικηγόρος απάντησε: «Δεν είπα αυτό. Μιλάω για τον κανιβαλισμό. Για την ουσία της υπόθεσης, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κατηγορούμενος».
«Αν υπάρξει κατηγορούμενος θα το δούμε τότε. Περιμένουμε από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, αυτούς που έχουν δει και εξετάσει τα παιδιά -και όχι από όσους έχουν δει φωτογραφίες και βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις. Από αυτούς περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.
Πάτρα: Οι γιατροί είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του νοσοκομείου, που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, είχαν απευθυνθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και είχαν ενημερώσει πως κάτι περίεργο συνέβαινε.
Σύμφωνα με εκπομπή του Alpha, οι γιατροί από το νοσοκομείο της Πάτρας επικοινώνησαν με το Χαμόγελο του Παιδιού μετά την πρώτη ανακοπή που έπαθε το 9χρονο κορίτσι.
«Οι γιατροί απευθύνθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού υπογραμμίζοντας πως έχουν κάποιες υποψίες για την υπόθεση. Τους καθοδηγήσαμε να απευθυνθούν στην εισαγγελία για το συγκεκριμένο θέμα» επιβεβαίωσε στην εκπομπή Tlive και η ψυχολόγος του ιδρύματος Μαίρη Μαρκάτη. Η επικοινωνία των γιατρών με το Χαμόγελο του Παιδιού έγινε τον Απρίλιο του 2021 δήλωσε η ψυχολόγος.
Πηγή