Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχει «σπάσει» -Σιωπηλή στη ΓΑΔΑ, το πρωί στον εισαγγελέα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγείται το πρωί της Πέμπτης η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου θα το περάσει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και την Πέμπτη στις 11:00 θα οδηγηθεί τον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, και δεν απαντά σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη, που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική, η οποία ανιχνεύθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για τη διαλεύκανση του θανάτου της.

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όχημα με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Οργή έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, πολίτες λιντσάρουν τη μητέρα της

Σημειώνεται πως από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης επικρατούσε αναβρασμός στη γειτονιά της μητέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μετά τις πρώτες καταιγιστικές εξελίξεις, οι δημοσιογράφοι άρχισαν από νωρίς να κατακλύζουν τους δρόμους γύρω από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Πάτρα: Το μοιραίο λάθος της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα -Ίσως έκανε 9 απόπειρες να τη σκοτώσει

Τι είναι η κεταμίνη, η τοξική ουσία που «ξεκλείδωσε» τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Σταδιακά, άρχισε να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, με την κατάσταση να γίνεται έκρυθμη. Ενδεικτικό είναι ότι πλήθος κόσμου επιχείρησε να λιντσάρει τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, που προσπαθούσε να μπει στο σπίτι.

Οι πολίτες χτυπούσαν τις πόρτες του σπιτιού, ζητώντας από όσους βρίσκονται μέσα να βγουν έξω και να απολογηθούν για τους θανάτους των τριών παιδιών.

Έγραψαν «θάνατος στους παιδοκτόνους» στα παντζούρια της Πισπιρίγκου

Μάλιστα, κάποιοι έγραψαν τη λέξη «θάνατος» στα παντζούρια.

Δεκάδες άνθρωποι έγιναν μάρτυρες της άφιξης του μικρού μαύρου βαν με τα φιμέ τζάμια από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Το όχημα σταμάτησε έξω από το σπίτι που μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην οδό Μπιζανίου, στην Πάτρα, και δύο αστυνομικοί την οδήγησαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν. Η μητέρα των τριών κοριτσιών φάνηκε να κρατά στα χέρια της έναν φάκελο.

Τα πρώτα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου στους αστυνομικούς, όταν χτύπησαν την πόρτα στο σπίτι της στην Πάτρα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι της, στην Πάτρα, έδινε συνέντευξη σε τοπικό μέσο.

Όπως μετέδωσε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα στο σπίτι που μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Αυτό ανέφερε και η αδελφή της, Δήμητρα, στις δηλώσεις που έκανε για ό,τι συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Μαρτίου.

Μάλιστα, η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα έδινε συνέντευξη σε τοπικό μέσο και φάνηκε να ενοχλείται όταν είδε τους αστυνομικούς στην πόρτα της, ρωτώντας τι θέλουν, σύμφωνα με το Star, εκφράζοντας τη δυσφορία της για τις κατηγορίες εναντίον της.

Τα SMS που αντάλλασσε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν τη συνέλαβαν

Συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, συνομιλούσε μέσω SMS με το thebest. Η δημοσιογράφος του thebest ρωτούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη που έλεγαν στο Μega ότι βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, όταν εκείνη σταμάτησε ξαφνικά να απαντά στη συνομιλία στο messenger, για να μάθουμε 20 λεπτά αργότερα ότι είχε ξεκινήσει η μεταφορά της στην Αθήνα.

Το SMS της Ρούλας Πισπιρίγκου στη συντάκτρια του thebest.gr
Το SMS της Ρούλας Πισπιρίγκου στη συντάκτρια του thebest.gr

«Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα», απάντησε στο ερώτημα τι συνέβη και βρέθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα. «Επιμένουν ότι το παιδί έπαιρνε μόνο χαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά, ενώ έπαιρνε και ηρεμιστικά η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν έχει πει ότι του παιδιού του έδωσα στο Παίδων πολλές δόσεις βαρβιτουρικού για να ηρεμήσει από τα επεισόδια. Αυτό δεν το λέει κανείς. Και το βαρβιτουρικό το πρόσθεσαν εκεί, εγώ δεν έχω ανάμειξη σε αυτό».

Σχολιάζοντας το κλίμα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την κεταμίνη, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε στη Γιώτα Κοντογεωργοπούλου: «Τώρα έχει γίνει χαμός. Το τηλέφωνο δεν σταματάει. Άντε πάλι να λένε ”τα δηλητηρίασες”. Απλά, προκαλείται ένας χαμός τώρα».

Λίγο πριν η
συζήτηση αφορούσε τα όσα βλέπουν το φως
με τις μαρτυρίες των γιατρών και την
παρέμβαση της Άννας Μαστοράκου.

«Όχι μόνο ιατρικά δεδομένα αλλά και φωτογραφίες της Μαλένας από το νεκροτομείο, δηλαδή δεν υπάρχουν οι άνθρωποι. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξεκίνησε όλο αυτό και το ένα έφερε το άλλο και έχουν δει όλοι πως πουλάει όλο αυτό και το τραβάνε από τα μαλλιά. Το τι ψεύτικη μαρτυρία και το τι ψέμα έχουμε ακούσει δε φαντάζεσαι».

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν από το πρωί έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την παρουσία τους να είναι διακριτική, ενώ ήλεγχαν τον χώρο. Όταν πήραν την εντολή για την προσαγωγή της, χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού. Της είπαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει, για να δώσει κάποιες διευκρινίσεις στην Εισαγγελία. «Ναι, με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να δώσω κάποιες διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φέρεται να απάντησε ψύχραιμα εκείνη, και τους ακολούθησε στο συμβατικό αυτοκίνητο που τους έφερε στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, ζήτησαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να απενεργοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο, γνωρίζοντας πόσο ενεργή είναι στα social media, ενώ δεν της είχαν πει ότι πρόκειται για σύλληψη. Αυτό είναι κάτι που η Ρούλα Πισπιρίγκου έμαθε όταν έφτασαν στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ενώ, ύστερα από αυτό, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί συντάκτες.

Εξετάζεται ο ρόλος δύο συγγενών της Ρούλας Πισπιρίγκου

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Επίσης, σύμφωνα με το Mega, θα εξεταστεί ο ρόλος άλλων δύο προσώπων, συγγενών της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ εξετάζεται αν έχει γίνει με τον ίδιο τρόπο η ανακοπή της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021, καθώς και άλλα προβλήματα που είχε η 9χρονη τον τελευταίο χρόνο.

Από την πλευρά του, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάσης Κατερινόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

«Δεν αποκλείω την κάλυψη από άτομο του στενού της περιβάλλοντος, τουλάχιστον σε έναν θάνατο. Πιστεύω πως θα διερευνηθεί», ανέφερε ο κ. Κατερινόπουλος στο Star, στην ερώτηση για το αν πιστεύει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάποιον άνθρωπο που τη βοήθησε με οποιονδήποτε τρόπο, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αναζητηθεί από πού αγόρασε το δηλητήριο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη Πισπιρίγκου

Θεοδωρικάκος για σύλληψη Πισπιρίγκου: «Η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε επαγγελματικά»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανακοίνωσή του για τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξήρε τον επαγγελματισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός έγραψε στα social media: «Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Πώς oι Αρχές «ξεκλείδωσαν» την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, η οποία δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η τοξική αυτή ουσία εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα που προκάλεσε πνευμονικό οίδημα στην τελευταία χρονικά κόρη της οικογένειας από την Πάτρα που έχασε τη ζωή της.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν καταθέσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι είπαν ότι δεν χορήγησαν στην Τζωρτζίνα τη συγκεκριμένη ουσία, ούτε κάποιο σκεύασμα που να την περιέχει. Έτσι, οι υποψίες στράφηκαν προς την πλευρά της μητέρας.

Για τα ευρήματα, ο καθηγητής Τοξικολογίας στο ΑΠΘ, Νίκος Ράικος, ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση.

Η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας που δρομολόγησε τις εξελίξεις

Η ουσία κεταμίνη, που βρέθηκε στο αίμα του τρίτου κατά σειρά παιδιού που έφυγε από τη ζωή, δρομολόγησε τις ραγδαίες εξελίξεις στο «θρίλερ» της Πάτρας.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Mega, η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις, ενώ δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο iefimerida.gr, ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη «μας φέρνει πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας».

«Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται συνήθως στην κτηνιατρική ως αναισθητικό. Θα πρέπει πλέον να αξιολογηθεί κατά πόσο συνέβαλε στον θάνατο, δηλαδή πρέπει να εξεταστούν τα επίπεδα που χορηγήθηκαν. Θα πρέπει να εξεταστεί, δηλαδή, αν η χορήγηση της κεταμίνης προκάλεσε τον θάνατο ή αν συνέβαλε σε αυτόν με τη δράση της στον οργανισμό. Θα φανούν αυτά από τις τοξικολογικές εξετάσεις».

«Πάντως, και στον τρίτο θάνατο έχουμε έναν εξωγενή παράγοντα που τον προκάλεσε. Έτσι, είμαστε πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας», εξηγεί.

Το μοιραίο λάθος της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, ίσως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης.

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, στο αίμα της Τζωρτζίνας, του τελευταίου κοριτσιού που πέθανε στην Πάτρα, ανιχνεύθηκε η ουσία κεταμίνη και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Η μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που «έδειξαν» οι τοξικολογικές εξετάσεις θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Το μοιραίο λάθος της μητέρας είναι πιθανότατα το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί το γνώριζε.

Ωστόσο, επειδή το παιδί πέθανε, η κεταμίνη που βρισκόταν στο αίμα παρέμεινε στον οργανισμό και έτσι ο Σωτήρης Μπουζιάνης και το εργαστήριο του ΑΠΘ κατάφεραν, μέσω της ανάλυσής τους, να την εντοπίσουν.

Γιατί άλλαξε τα πάντα το εύρημα της κεταμίνης

Το εύρημα αυτό άλλαξε τα πάντα για δύο λόγους:

  • Η κεταμίνη δεν περιλαμβανόταν στα φάρμακα που λάμβανε το παιδί, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις που έδωσαν οι γιατροί μετά τη σχετική ενημέρωση του κ. Μπουζιάνη.
  • Το κρίσιμο χρονικό διάστημα που φαίνεται να χορηγήθηκε η συγκεκριμένη ουσία, στο δωμάτιο του Νοσοκομείου «Παίδων» φέρεται να βρισκόταν μόνο η 33χρονη μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ίσως έγιναν 9 δολοφονικές απόπειρες κατά της Τζωρτζίνας

Σημειώνεται, επίσης, ότι η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Έτσι, τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονταν σε χορήγηση κεταμίνης. Επομένως, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας. Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ του Alpha, μάλιστα, μέσα στην κεταμίνη υπάρχουν και ουσίες που περιέχονται στο χάπι του βιασμού.


Πηγή