Συνεχίζεται η έρευνα με εντατικούς ρυθμούς για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου έχει συλληφθεί και κατηγορείται για το θάνατο της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας. Η υπόθεση σε ό,τι αφορά το θάνατο της 9χρονης έχει περάσει στο στάδιο της ανάκρισης και θα ακολουθήσουν εξελίξεις.
Η μητέρα καλείται να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12. Οπως διαφαίνεται θα αρνηθεί να ομολογήσει και θα αρνηθεί οι πράξεις που της αποδίδονται. Η ίδια φέρεται να ζήτησε δια του συνηγόρου της να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει, αν υποβληθεί σχετικό αίτημα, φθάσει στην ανακρίτρια και το αποδεχθεί. Βέβαια οι πιθανότητες αποδοχής ενός τέτοιου αιτήματος, παρότι υπάρχει η δυνατότητα, είναι μικρές καθώς το οποιοδήποτε αποτέλεσμα σε μικρό ποσοστό μπορεί να ληφθεί υπόψη.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για να ανευρεθεί η πορεία της κεταμίνης, θανατηφόρα δόση της οποίας χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα και της προκάλεσε το θάνατο. Η δόση που χορηγήθηκε στο παιδί επέφερε το θάνατο το πολύ σε 20 λεπτά. Το διάστημα αυτό, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις που ελήφθησαν στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν μαζί με το παιδί ήταν η μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου. Καθοριστικές για την σύλληψη της 33χρονης ήταν οι καταθέσεις τριών ατόμων, φυσικά του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη αλλά και μιας νοσηλεύτριας στο Παίδων και ενός καρδιολόγου στο Ωνάσειο. Τα στοιχεία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου φέρεται να είναι συντριπτικά.
Για την ανεύρεση της πορείας της κεταμίνης θα ερευνηθούν οι συσκευές που κατασχέθηκαν χθες από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Μια smart τηλεόραση, ηλεκτρονικές συσκευές, τηλέφωνα, κάρτες sim εικάζεται ότι θα «μιλήσουν» και θα δώσουν στοιχεία για το πώς η Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη.
Στη χθεσινή έρευνα παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη έγινε επίσης προσπάθεια για τον εντοπισμό φαρμάκων, σκευασμάτων ή αποδεικτικών αγοράς κεταμίνης.
Αν τίποτα από αυτά δεν αποδώσει τότε ενδέχεται να δοθεί εντολή για να γίνει εκταφή του παιδιού και να πάρουν οι αρχές στα χέρια τους το tablet το οποίο τελευταία στιγμή η μητέρα έβαλε μαζί με το παιδί, σε μια προσπάθεια να ανακληθούν στοιχεία που ενδεχομένως εμπεριέχονται σε αυτό.
Υπό εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα και για άλλη ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα. Πρόκειται για ουσία που περιέχεται στο φαρμακευτικό σχήμα που ελάμβανε το παιδί αλλά τώρα εξετάζεται αν χορηγήθηκε σε μεγαλύτερη ποσότητα και αν αυτή η ουσία σε συνδυασμό με την κεταμίνη είχε θανατηφόρο αποτέλεσμα.
Το στάδιο της κύριας ανάκρισης περιλαμβάνει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τον έλεγχο ηλεκτρονικών υπολογιστών να αναζητηθούν επικοινωνίες και περιηγήσεις στο διαδίκτυο τα επίμαχα χρονικά διαστήματα πριν και μετά τον θάνατο κάθε παιδιού.
Την ίδια ώρα ανοίγουν και οι φάκελοι του θανάτου των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ιριδας. Ιατροδικαστές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι τα παθολογικά αίτια για το θάνατο και των παιδιών αυτών έχουν αποκλειστεί και αναζητείται ο μηχανισμός με τον οποίο κατέληξαν. Εισαγγελικές αρχές, όπως είπε η Ιωάννα Μάνδρου στον ΣΚΑΪ εκτιμούν ότι και τα άλλα δύο παιδιά το πιθανότερο είχαν την τύχη της Τζωρτζίνας υπέστησαν δηλαδή αργό και βασανιστικό θάνατο από την μητέρα τους.
Οι φάκελοι του θανάτου τους έχουν ανοίξει ξανά και αναμένεται να εξεταστούν δείγματα ιστών και αίματος που έχουν κρατηθεί ενώ θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις όπως έγιναν στην Τζωρτζίνα, σε μια προσπάθεια εντοπισμού κεταμίνης, ενώ έχει ήδη γίνει μια συλλογή εγγράφων και ιατρικών φακέλων των δύο παιδιών. Τα όποια αποτελέσματα αναμένονται πριν το Πάσχα.
Ερευνα ξεκινά και για το θάνατο της σπιτονοκοικυράς του ζευγαριού. Μαρτυρίες που έρχονται στο φως μετά τις ραγδαίες εξελίξεις αφήνουν υπονοούμενα για οικονομική εκμετάλλευση της γυναίκας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Τις όποιες σχετικές απαντήσεις θα δώσει η έρευνα που θα διεξαχθεί
Τα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου
Πέρα από τις τρεις καταθέσεις φωτιά για την Ρούλα Πισπιρίγκου και φυσικά τις τοξικολογικές στο φως σταδιακά έρχονται και άλλα στοιχεία που μπήκαν στο φάκελο και οδήγησαν στην σύλληψη της 33χρονης δείχνοντάς την ως δολοφόνο του παιδιού της.
Σύμφωνα με πληροφορίες προκείπτει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο και στην χορήγηση φαρμάκων και σίτισης από γαστροστομία, όπως περιγράφουν σε καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων.
Τα διαδοχικά επεισόδια του παιδιού, μάλιστα, έκαναν Διευθύντρια του νοσοκομείου να δώσει εντολή η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται αποκλειστικά από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα.
Από την αστυνομική έρευνα και τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών προκύπτει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήξερε όλη την φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας, αναλυτικά, και την έδινε και μόνη της από την γαστροστομία και ενδοφλέβια. «Τα έχω τα φάρμακα και ξέρω να τα δίνω» έλεγε στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ήταν εξοικειωμένη με την φαρμακευτική αγωγή και έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να έχει τον «πρώτο λόγο» σε αυτή και στην χορήγησή της, όπως περιγράφουν γιατροί και νοσηλευτές. Μάλιστα σε μια περίπτωση, όπως καταθέτει νοσηλεύτρια, της… υποδείκνυε πώς να δώσει ένα φάρμακο από την γαστροστομία, με την νοσηλεύτρια να δυσανασχετεί και να απαντά πως γνωρίζει πώς να το κάνει και έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό.
Διευθύντρια του νοσοκομείου Παίδων, ομάδα γιατρών της οποίας είχε αναλάβει τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας, ανέφερε ότι το δεύτερο 24ωρο μετά την εισαγωγή του παιδιού δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα από τις εξετάσεις του και έδωσε άδεια να ξεκινήσει η σίτιση του, η όποια είχε διακοπεί από το νοσοκομείο της Πάτρας λόγω των περιστατικών που είχε. Μόλις ξεκίνησε η σίτιση του μέσω γαστροστομίας, άρχισε πάλι να έχει επεισόδια και ζητήθηκε η εκ νέου διακοπή της. Επειδή όλα αυτά φάνηκαν περίεργα στην Διευθύντρια του νοσοκομείου έδωσε εντολή η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται αποκλειστικά από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα.
Επίσης διαπίστωσαν ότι τον ένα μήνα που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Ωνασείου, απομονωμένη από την μητέρα, δεν είχε υπάρξει κανένα επεισόδιο που περιέγραφε η 33χρονη, παρά μόνο ένα εξαιτίας ενδονοσοκομειακού μικροβίου που την είχε προσβάλει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο της Πάτρας. Μόλις πήγαινε σε δωμάτιο όπου είχε πρόσβαση η μητέρα, ξεκινούσαν τα επεισόδια, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί.
Σε ένα από τα τρία επεισόδια σπασμών και μυδρίασης που είχε το 9χρονο στο νοσοκομείο Παίδων την δεύτερη μέρα από την εισαγωγή της, ήταν παρούσα νευρολόγος του νοσοκομείου, οι οποία δεν διαπίστωσε χαρακτηριστικά ενός επιληπτικού επεισοδίου, ενώ και το μηχάνημα δεν το είχε καταγράψει ως τέτοιο. Εκ των υστέρων διαπιστώνεται πως αυτά τα επεισόδια ήταν απόρροια των ανεπιθύμητων παρενεργειών της χορήγησης κεταμίνης.
Πηγή