Μια μάλλον «σκωτσέζικη» λύση έδωσε το βρετανικό BBC στην ανισότητα στους μισθούς μεταξύ αντρών και γυναικών εργαζομένων του.
Στις αρχές Ιανουαρίου, η Κάρι Γκρέισι, επικεφαλής του κινεζικού προγράμματος του BBC έδωσε την παραίτησή της, ακριβώς λόγω του χάσματος – λόγω φύλου – των απολαβών. Ο υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ απηύθυνε έκκληση στο BBC να αναλάβει πρωτοβουλία: «Ως ένας πολύτιμος εθνικός θεσμός, το BBC δεν πρέπει μόνον να υποστηρίζει αλλά και να είναι φάρος για τις βρετανικές αξίες της δικαιοσύνης και αμεροληψίας που αυτό το έθνος εκτιμά, και τούτο περιλαμβάνει δίκαιους μισθούς και δίκαιες αμοιβές εργασίας».
Και μιας και, τον περασμένο Ιούλιο, το BBC είχε αποκαλύψει ότι οι αμοιβές των δύο τρίτα των αρένων παρουσιαστών του υπερέβαιναν τις 150.000 λίρες – συμπεριλαμβανομένων και των επτά πιο υψηλόμισθων από αυτούς – ξεκίνησαν συζητήσεις για μείωση των μισθών αυτών των κυρίων.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έξι από τους πλέον υψηλόμισθους αποδέχθηκαν μείωση. Όπως μετέδωσε το BBC News, ο Τζον Χάμφρις «είπε ότι θα παίρνει «υπερβολικά πιο λίγο» από τις 600.000 λίρες που έπαιρνε προηγουμένως».
Ερωτηθείς για τη μείωση αποδοχών, ο παρουσιαστής Τζέρεμι Βάιν είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα και υποστηρίζω τις συναδέλφους μου οι οποίες σωστά είπαν ότι πρέπει να πληρώνονται το ίδιο (με εμάς) όταν κάνουν την ίδια δουλειά. Για μένα, δεν ήταν πρόβλημα να αποδεχθώ μείωση». Οι συζητήσεις για μείωση των αποδοχών των αρένων στο BBC συνεχίζονται.
localStorage.clear();
Πηγή